TENIS TUGUJE: Preminula osvajačica 21 grend slem titule

D. N.

11. 12. 2021. u 15:55

TENISKA legenda preselila se u večnost.

ТЕНИС ТУГУЈЕ: Преминула освајачица 21 гренд слем титуле

Tanjug/AP

U 86. godini je preminula čuvena Darlen Hard, jedna od najneverovatnijih osoba koja se bavila tenisom na vrhunski način.

Ona je briljirala na terenu uz, za to vreme, nestvarnu volej-igru posle snažnih servisa, a naročito je impresivna bila u parovima.

Ipak, do 21 grend slem titule nije stigla samo u toj vrsti "belog sporta".

Darlen Hard, rođena 6. januara 1936. u Kaliforniji, osvojila je Rolan Garos u pojedinačnoj konkurenciji 1960. godine, a iste te sezone, kao i naredne, došla je do tiula na Ju-Es openu, takođe u singlu. Igrala je i dvaput finale Vimbldona.

Čak 13 grend slem titula je osvojila u nadmetanju ženskih dublova: tri na Rolan Garosu, četiri na Vimbldonu, a šest u svojoj domovini, na Ju-Es openu.

U igri mešovitih parova, do grend slem pehara je dvaput dolazila na Otvorenom prvenstvu Francuske, a triput na Vimbldonu. 

Posebno je bila impresivna njena poslednja titula na jednom od četiri najveća turnira.

Naime, već sa 27 godina Darlen Hard je rešila da prestane da se takmiči i postane teniska instruktorka, ali se šest godina kasnije vratila takmičnjima. Na kratko. Tada su ona i Fransoa Dir iz Francuske zaigrale na Ju-Es openu, stigle do finala u kome su čuvena Margaret Korts i Virdžnija Vejd osvojile prvi set sa 6:0, da bi junakinja ove priče, sa svojom dubl partnerom iz Francuske, dobila naredna dva (6:3, 6:4) čime je Darlen Hard došla do 21. grend slem titule u karijeri.

Članica Teniske kuće slavnih postala je 1973. godine.

BONUS VIDEO Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri