DIREKTOR AUSTRALIJAN OPENA RAZOČARAO SRBE: Đoković na spisku učesnika? To ne znači da će igrati

Novosti online

09. 12. 2021. u 08:41

NOVAK Đoković i Australija, šta se dešava? Svaki sekund različite informacije stižu iz Melburna. Izgleda da je trenutno samo jedno izvesno, a to je da će se najbolji teniser sveta pojaviti na ATP kupu u Sidneju.

ДИРЕКТОР АУСТРАЛИЈАН ОПЕНА РАЗОЧАРАО СРБЕ: Ђоковић на списку учесника? То не значи да ће играти

FOTO: AP

Za Sidnej ne važe ista pravila kao za Melburn, ali pitanje je zašto bi Srbin uopšte išao na daleki kontinent da samo igra za reprezentaciju i preskoči prvi grend slem sezone za koji je, ruku na srce, prijavljen.

Ipak, prijava ne znači ništa, bar tako kaže direktor Australijan opena Kreg Tajli.

- Ono što je objavljeno je generalna lista učesnika i, po prirodi stvari, svi ulaze na listu. To nije obavezujuća lista i ne govori ko će biti tačno u glavnom žrebu, koji dolazi za nekoliko nedelja - pojasnio je Tajli.

Veliki broj medija je juče objavio da bi Đoković mogao da zatraži "medicinsko izuzeće" kako bi se pojavio u Melburnu, ali je Tajli jasno naznačio kakva su pravila.

- Da budem odmah jasan, niko ne može da igra na Australijan openu ako nije vakcinisan. Ili duplom dozom vakcine ili jednom od kompanije Džonson i Džonson, koja je takođe odobrena. Jedina mogućnost, osim te da budete vakcinisani, je da se takmičite ako ste dobili opravdanje o medicinskom izuzeću od australijskih vlasti. Video sam izveštaje u pojedinim medijima. Do sada nije bilo odobrenih medicinskih izuzetaka - dodao je Tajli.

Australijanac je objasnio i šta znači "medicinsko izuzeće".

- Postoji nezavisan panel medicinskih stručnjaka koji pregledaju kopiju zahteva za izuzeće. To onda ide na ekspertski panel i oni donose odluku. Jasno je da međunarodni teniseri imaju iste uslove kao i svako ko dolazi u Viktoriju i Australiju. Nema mogućnosti za bilo kakav popust u tom smislu, osim odobrenog medicinskog izuzetka - objasnio je prvi čovek Australijan opena.

Prvi čovek Australijan opena je još jednom istakao da veruje da se više od 95 odsto tenisera vakcinisalo, što je po njemu ogroman napredak u odnosu na 50 odsto od pre samo nekoliko meseci. A da li je i Novak među njima, to niko osim njega ne zna...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri