ĐOKOVIĆ: "PARIZ JE MOJ GRAD! Imam fantastično iskustvo s Rolan Garosa, volim da igram ovde"

Goran ČVOROVIĆ

04. 11. 2021. u 09:30

NIJE baš sve delovalo lako i tečno u igri Novaka Đokovića u njegovom prvom meču posle duge pauze protiv Mađara Martona Fučoviča na pariskom mastersu (2:1).

ЂОКОВИЋ: ПАРИЗ ЈЕ МОЈ ГРАД! Имам фантастично искуство с Ролан Гароса, волим да играм овде

FOTO: G. Čvorović

Od stalnog dopisnika "Novosti" iz Pariza

Ritam je išao gore-dole. Posle furioznog početka došlo je do zastoja, da bi svi parametri ponovo bili podešeni pred kraj meča.

- Lepo je vratiti se na teren na zvaničnom turniru. Skoro dva meseca je prošlo. Radio sam dosta dobro da se spremim, da se vratim, da budem u formi i da se po povratku pokažem na terenu kako želim i kako znam - istakao je Novak posle ovog susreta koji se završio blizu ponoći.

Osvrnuo se i na oscilacije u svojoj igri.

- Odlično sam počeo, imao sam neke šanse u drugom setu da možda napravim brejk. Nisam uspeo. Protivnik je držao svoje servis gemove izuzetno dobro, a ja sam malo ispao iz ritma svog servisa. Bio je to dosta tvrd meč, sa puno razmene sa osnovne linije - analizirao je prvi reket sveta.

Ipak, uverava da nema razloga za bilo kakvu zabrinutost.

- Naravno, nije to bio perfektan tenis s moje strane, znam da mogu bolje, ali izuzetno sam zadovoljan, s obzirom na izazov koji sam imao - zaključio je Đoković.

Bio je ovaj meč ujedno i prilika da se još jednom istaknu veze koje postoje između njega i publike. Ako je njujoršku pridobio tek nedavno u finalu Ju-Es opena, meč protiv Fučoviča potvrdio je postojanu ljubav s Parižanima.

- Pariz je grad koji ima specijalno mesto u mojoj karijeri. Imam fantastično iskustvo s Rolan Garosa ove godine. Volim da budem ovde i igram u Parizu - podelio je Novak svoje emocije s publikom.

Bliskost je izgrađena i kroz izjave na francuskom jeziku. Uvežbao ga je dobro životom u Monaku.

Simpatične su bile i uzvratne poruke. Neki Francuzi su, tako, prethodno, tokom meča protiv Martona Fučoviča sa tribina uzvikivali, na priučenom srpskom: "Idemo, Nole", s tipičnim galskim akcentom.

A kakva je tek trka usledila na kraju "običnog" meča drugog kola protiv Fučoviča! Pravi stampedo sjurio se s vrha "Bersija" sve do zaštitne ograde, gde su redari s mukom držali gajtan koji je razdvajao teren od tribina. Lopte, telefoni, papirići - sve je služilo svrsi, za autograme i selfije. Strpljivo je Nole odgovarao na svaki zahtev, dok se masa njihala kao klatno pravcem kojim se kretao ka izlazu.

Danas će situacija, ipak, biti nešto drugačija, jer će protiv sebe s druge strane mreže imati Francuza. Ali, i pored toga, imaće i Novak svoje navijače.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O, NE! Slavni Rus hteo na ručak sa Đokovićem, pa se setio... (VIDEO)