"NE POSTOJI ČAROBNI ŠTAPIĆ DA SE POBEDI NOVAK ĐOKOVIĆ" Trener Danila Medvedeva govorio o najvećem uspehu svog klijenta

Novosti online

17. 09. 2021. u 17:40

ŽIL SERVARA, trener Danila Medvedeva, govorio je o uspehu ruskog tenisera na US openu, a između ostalog otkrio je i kako je njegov klijent uspeo da savlada nejboljeg na svetu Novaka Đokovića.

НЕ ПОСТОЈИ ЧАРОБНИ ШТАПИЋ ДА СЕ ПОБЕДИ НОВАК ЂОКОВИЋ Тренер Данила Медведева говорио о највећем успеху свог клијента

FOTO: AP/Tanjug

- Ne postoji čarobni štapić. Potrebno je da igrate svoj najbolji tenis, da imate kvalitet u udarcima, ali i da znate da morate da menjate strategiju tokom meča jer će vam se Novak adaptirati. Morate da osetite momenat kada je potrebno da uradite nešto drugačije. Imali smo nekoliko različitih taktika tokom meča. Pogotovo kada je Danil ubacivao lopticu u sredinu terena da ne bi otvarao uglove i da ne bi morao mnogo da trči. Naravno, dobar servis je bio jedan od ključnih segmenata. Servirao je baš dobro – rekao je 40-godišnji Francuz koji je 2019. godine proglašen za najboljeg trenera na ATP turu, a bio je nominovan i prošle godine, ali je izgubio od Fernanda Visentea, trenera Andreja Rubljova.

Servara je slikovito opisao koliko Medvedev ne voli da gubi.

- Osvajanje grend slema je bilo sledeća etapa, kao što je jedna etapa bila osvajanje prvog mastersa. Rekao bih da je on sada član teniskog Panteona, ali praktično je smešno reći tako nešto kada imate na umu da su Novak, Rodžer i Rafa osvojili po 20 slemova. Mi smo imali cilj da ovo ostvarimo, stil života je prilagođen ostvarivanju toga. Nije bitno što je osvojio slem, i dalje će zadržati takvo stanje uma. On mrzi da gubi - kada igra Plejstejšn i izgubi, on se mnogo nervira - rekao je Servara i dodao:

- Kada sam video Danila sa peharom, osećaj je bio neopisiv. Sećam se kada sam kao mlad gledao reprezentaciju Francuske kako je 1998. godine postala svetki šampion. Stalno sam maštao da ću ponovo dožiteti takav osećaj i dogodio se kada je Danil podigao pehar.

Medvedev se revanširao Novaku za poraz na Australijan openu.

- U Australiji nismo imali šanse, Novak je bio na apsolutno drugom nivou. Nama tokom priprema nije značilo to što je Novak napadao rekordnu 21. titulu. Mnogo smo radili na servisu, pripremali smo strategije da se borimo protiv kompleksnosti Novakovog talenta.

BONUS VIDEO - Bekera žene koštale glave

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri