"ĐOKOVIĆ JE DOKAZAO DA JE JEDAN OD NAJVEĆIH U ISTORIJI": Edberg veruje da Novak može do kalendarskog slema, ali upozorava na Zvereva

Novosti online

06. 09. 2021. u 15:41

BIVŠI svetski teniski broj jedan Stefan Edberg smatra da će Novak Đoković imati veoma težak zadatak u završnici Ju-Es opena.

ЂОКОВИЋ ЈЕ ДОКАЗАО ДА ЈЕ ЈЕДАН ОД НАЈВЕЋИХ У ИСТОРИЈИ: Едберг верује да Новак може до календарског слема, али упозорава на Зверева

FOTO: AP/Tanjug

Šveđanin je dva puta osvajao grend slem u Njujorku 1991. i 1992. godine. Ipak, on veruje da srpski as može da dođe do kalendarskog slema, iako to neće biti lako.

- Novak Đoković je dokazao da je jedan od najvećih u istoriji tenisa, da je unikatan u svojoj generaciji, zajedno sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom. Srbin ima veliku šansu da u istoriju uđe kao igrač sa najviše slemova, imajući u vidu i fizičke probleme Rodžera i Rafe. Svakako da je favorit da osvoji Ju-Es open i kalendarski grend slem, ali moraće da se nosi sa mladim igračima, velikim talentima. Mislim da iznad svih Aleksander Zverev ima šanse, on ga je nedavno pobedio u Tokiju. Neće biti lako Noletu, čak iako je i dalje favorit broj jedan - kaže Edberg u intervjuu za "Korijere delo Sport".

Ovaj 55-godišnjak veruje kao i većina ljubitelja "belog sporta" da Federer i Nadal nisu sve rekli i da će moći još da igraju na najvećim turnirima.

- Njih dvojica, zajedno sa Noletom, dominiraju dugo. Naravno, Rodžer i Rafa sada imaju probleme fizičke prirode. Dolazi polako do smene generacija. Nadal neće igrati do kraja sezone, svi znamo probleme Federera koji ima 40 godina. Nadamo se da ćemo imati priliku da ih opet vidimo na terenu i da će igrati najbolji tenis. Bilo bi to zaista prelepo za sve ljubitelje tenisa.

Stefan Edberg/Foto: EPA

Pohvalio je dvostruki osvajač Vimbldona i Australijan opena i igru Matea Beretinija, potencijalnog Đokovićevog rivala u četvrtfinalu, pod uslovom da obojica budu uspešni u rundi pre te.

- Igra veoma dobar tenis, čvrst je. Finale Vimbldona je bilo veliki uspeh za njega, mislim da će imati još mnogo prilika da zablista na najvećim turnirima - zaključio je Edberg.

Podsetimo, Đoković u noći između ponedeljka i utorka od 01.00 sat igra protiv Amerikanca Dženson Bruksbija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)