DANAS ŽREB ZA JU-ES OPEN: Đoković najbliži peharu

S. O.

26. 08. 2021. u 08:00

OD ponedeljka, 30. avgusta, do nedelje 12. septembra, svetska teniska svetla biće uperena ka Velikoj jabuci, a jedino pitanje koje će svi postavljati je - Da li će Novak Đoković četvrti put osvojiti Ju-Es open i tako kompletirati "kalendarski slem"?

ДАНАС ЖРЕБ ЗА ЈУ-ЕС ОПЕН: Ђоковић најближи пехару

FOTO: AP/Tanjug

Najbolji teniser današnjice je i prvi favorit na "Flašing Medouzu", a predvodi i listu nosilaca na današnjem (18.00) žrebu u Njujorku za poslednji Grend slem u godini.

Izostanak Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Dominika Tima, prošlogodišnjeg osvajača, možda i nije toliko olakšavajuća okolnost za njega. Mnogo veća pretnja su drugi teniser na ATP listi i drugi nosilac u žrebu, Rus Danil Medvedev, sa kojim ne može da se sastane pre finala.

Tu su treći i četvrti nosioci, Grk Stefanos Cicipas i Nemac Aleksander Zverev koji je trenutno možda i u najboljoj formi, a u Njujork stiže kao osvajač Mastersa u Sinsinatiju... Bilo bi opasno otpisati Rubljova, Beretinija, Šapovalova... a često se kroz istoriju pojavljivao i neko iz senke, koji je bio koban za favorite.

Svega toga je svestan i Novak, koji je posle teškog poraza u polufinalu OI i odmora i mini-priprema u Crnoj Gori i Marbelji,već nekoliko dana u Njujorku. Trenirao je sa Vasekom Pospišilom i Kasperom Rudom, pravim otkrovenjem ove sezone, koji je sa 27. došao do 11. pozicije na ATP listi.

A do ponedeljka i prvog kola, svi teniseri će sigurno pokušavati da doteraju formu u optimalno stanje, dok će prognozeri davati svoje viđenje novog šampiona Ju-Es opena.

Među njima je i Džon Mekinro. Američka teniska legenda smatra bi bilo veliko iznenađenje ukoliko se na peharu ne ugravira ime Novaka Đokovića, kao što je to bilo ove godine na Australijan openu, Rolan Garosu i na Vimbldonu.

- Znao sam da će osvojiti Vimbldon, ali sam osećao da neće uzeti olimpijsko zlato. Njemu maksimalno odgovara format u pet setova, dok je u Tokiju imao specifične uslove - boravak u Olimpijskom selu, vrućinu, prazne tribine... Jasno je da svašta može da se dogodi, ali on je, po meni, veliki favorit za osvajanje Njujorka - poručio je Mekinro.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave