OPET ĆE IGRATI NA JU-ES OPENU: Legendarna Amerikanka dobila specijalnu pozivnicu za poslednji grend slem

Novosti online

18. 08. 2021. u 21:25

BLIŽI se početak Ju-Es opena, a organizatori su odučili da jednu vajld kartu dodele američkoj veteranki Venus Vilijams.

ОПЕТ ЋЕ ИГРАТИ НА ЈУ-ЕС ОПЕНУ: Легендарна Американка добила специјалну позивницу за последњи гренд слем

FOTO: AP/Tanjug

Dvostruka šampionka grend slem turnira koji se održava u Njujorku dobila je specijalnu pozivnicu, saopštili su organizatori.

Vilijams je u bogatoj karijeri osvojila sedam grend slem titula, od toga dve na Ju-Es openu 2000. i 2001. godine. Sada se nalazi na 112. mestu na WTA listi, odnosno nije među prvih 104. koliko ih ide u glavni žreb.

Iskusna 41-godišnjakinja nije propustila nijedno izdanje Otvorenog prvenstva SAD još od 2006. godine kada ga je "preskočila" zbog povrede zgloba. Takođe, na Ju-Es openu je stigla i do svog poslednjeg grend slem polufinala 2017. godine.

Vajld kartu za učešće na poslednjem grend slemu u sezoni dobila je i nekada deveta teniserka sveta, takođe Amerikanka Koko Vandevej, koja je trenutno 160. na svetu.

Američke tinejdžerke Kejti Mekneli, Hejli Baptist i  Kejti Volinets takođe su dobile specijalne pozivnice, zajedno sa Emom Navaro i Ešli Kriger.

Kada je reč o muškoj konkurenciji, specijalnim pozivnicama su za dobre igre ove sezone nagrađeni Amerikanci Dženson Bruksbi i Brendon Nakašima. "Vajl kard" je dobio i nekada deveti teniser na ATP listi, Amerikanac Džek Sok, kao i Emilio Nava, Ernesto Eskobedo, Sem Rifis, Zakari Svajda, Maks Pursel i Storm Sanders.

(Sportske.net)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

SOCIJALNA PRAVDA: Izazovi i rešenja za prevazilaženje siromaštva i socijalne isključenosti