ŠOK U KANADI: Nadal najavljivao titulu u Kanadi, pa odustao od učešća! Sad je i Ju-Es open pod znakom pitanja

Novosti online

11. 08. 2021. u 10:27

NEVOLjAMA Rafaela Nadala kao da se ne nazire kraj!

ШОК У КАНАДИ: Надал најављивао титулу у Канади, па одустао од учешћа! Сад је и Ју-Ес опен под знаком питања

FOTO: AP/Tanjug

Posle šokantne eliminacije sa turnira u Vašingtonu, Španac je morao da otkaže učešće na Kanada openu gde je trebalo da brani krunu. Stigao je Rafa pre tri dana u Toronto i najavio veliki pohod na šestu titulu, kojom bi se izjednačio sa rekorderom Ivanom Lendlom, ali povreda stopala bila je jača.

Rodžers kup je prošle godine otkazan zbog pandemije koronavirusa, a prethodna dva izdanja osvojio je Rafa. Ove godine turnir je promenio sponzora pa će se umesto Rodžers kup u narednih nekoliko godina zvati Nešnal bank open.

- Mene već nekoliko meseci muči levo stopalo, kao što to mnogi znaju. Nije ova situacija koja me je zadesila baš najsrećnija, tim pre što sam imao mnogo uspeha ovde u Kanadi, a sada neću moći da igram tu, baš kao i 2020 - rekao je Nadal.

Rafa je dodao da mu je vrlo teško bilo da donese ovakvu odluku, ali najvažnije je da se vrati takmičarskom tenisu na najbolji način.

- U ovom trenutku, sa bolom koji sada osećam, stvarno ne mogu da uživam na terenu. Iz tog razloga i ne verujem da bih imao neke veće šanse da uradim stvari koje bih želeo - istakao je Nadal.

Španac je naglasio da sa stopalom "ima problema još od 2005", a da su se bolovi "vratili" ove godine na Rolan Garosu. Na tom, "njegovom grend slemu", čiji je apsolutni rekorder po titulama, izgubio je polufinale upravo od Đokovića, a onda je rešio da napravi dugu pauzu i uhvati zalet za poslednji veliki turnir u godini.

Ali, sada je pitanje - da li će uopšte moći da igra na US Openu.

- Videćemo u danima koji predstoje. Eto, i ovde u Kanadi sam hteo da igram, i to veoma, ali sam morao da donesem odluku kakvu sam doneo - zaključio je Rafa.

Posle odstajanja od Vimbldona i Olimpijskih igara, jasan je bio cilj Španca - uhvatiti zalet i zaustaviti Novaka Đokovića u pohodu četvrti uzastopni grend slem, čime bi pretekao njega i Federera po broju osvojenih najvećih titula i ostvario "kalendarski slem". Ali, uz poraz u Vašingtonu, ovo povlačenje iz Toronta, Nadal je u situaciji koju nikako nije priželjkivao pred deo sezone u kome je nameravao da sputa Noletove planove. Tim pre što je US Open njegov drugi grend slem po broju titula - u četiri navrata je bio šampion Njujorka, poslednji put 2019. Sada je pitanje da li će uopšte moći da igra tamo...

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba