"NADAL MOŽE DA POBEDI ĐOKOVIĆA NA JU-ES OPENU": Rafin saradnik veruje u Španca

Novosti online

01. 08. 2021. u 20:38

RAFAEL Nadal nije igrao na Vimbldonu i Olimpijskim igrama. Odlučio je da se spremi za Ju-Es open i pokuša da dođe do trofeja.

НАДАЛ МОЖЕ ДА ПОБЕДИ ЂОКОВИЋА НА ЈУ-ЕС ОПЕНУ: Рафин сарадник верује у Шпанца

FOTO: AP/Tanjug

Špancu neće biti lako da to ostvari, posebno ako bude morao da igra protiv Novaka Đokovića koji je do sada osvjio sva tri grend slema. Njegov saradnik Francisko Rođ je ubeđen da "bik sa Majorke" može da pobedi svetskog broja jedan u Njujorku.

- Rafa nije igrao dugo i nije mu lako zbog toga. Trenira odlično, u celini, nalazi se u veoma dobroj formi. Mislim da može da pobedi Novaka Đokovića na Ju-Es openu.

Ipak, srpski as je veoma umoran, potrošen i povređen posle nastupa u Tokiju i očekuje ga period oporavka i pripreme za turnir na Flašing medouzu.

Ju-Es open počinje 30. avgusta i traje do 13. septembra, a Nadal će pre toga učestvovati u Vašingtonu (02. avgust - 08. avgust) i predvoditi tenisere.

Direktor Siti opena, Mark Ejn, oduševljen je dolaskom Španca na ovaj turnir.

- Neopisivo je da je Rafa odabrao da igra baš kod nas u Vašingtonu. Nivo interesovanja za događaj je neprevaziđen u pet decenija našeg postojanja. Ceo grad bruji o tome, cela zajednica je uzbuđena. Karte su prodate za minut pošto su puštene u prodaju. I to dodatnog kontigenta što je bilo, planulo je. Imamo listu čekanja od još 15.000 ljudi koji žele da dođu. Sve to ukazuje kakav je nivo interesovanja da po prvi put vide ikonu ovog sporta na našem turniru - rekao je Ejn.

Podsetimo, Đoković je prošle godine diskvalifikovan sa Ju-Es opena i sigurno da sada želi da dođe do kraja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024