SVE O VIMBLDONU: Gledate ga svake godine, ali OVE DETALJE NISTE PRIMETILI!

Promo

30. 06. 2021. u 12:00

PROŠLE godine nismo imali priliku da uživamo, ali ove godine nam Vimbldon donosi pravi spektakl.

СВЕ О ВИМБЛДОНУ: Гледате га сваке године, али ОВЕ ДЕТАЉЕ НИСТЕ ПРИМЕТИЛИ!

PROMO

A, na ovogodišnjem turniru glavni favorit je Novak Đoković, koji je lako "preskočio" prvu prepreku, odnosno Džeka Drejpera, pa je sada red na Kevina Andersona.

Ovaj meč će biti odigran na centralnom terenu u 14:30 bez obzira na vremenske uslove.

Kako je već trijumfovao 2018. i 2019. godine, može se reći da je Đokovićevo osvajanje Vimbldona sada već postalo tradicija koje se sigurno ne sviđa Britancima, ali nama se sviđa njihova tradicija kada je u pitanju najveći teniski turnir…

Kladionica Meridian igračima poklanja i 2.000 RSD za Vimbldon i online klađenje

Foto: EPA-EFE/ ANDY RAIN

Šta sve niste znali o Vimbldonu?

Prvi put Vimbldon je odigran 1877. godine, a igrao se samo singl u muškoj konkurenciji i takmičilo se samo 22 učesnika. Pobedio je izvesni Spenser Gor pred 200 gledalaca koji su kartu platili po jedan šiling, da bi 1884. godine počele da se takmiče i teniserke, a kao prva šampionka zauvek će ostati upisana Mod Votson.

Ali, pređimo na zanimljivije delove, jer ovo možete naći i na Vikipediji. Da li znate šta je takozvano "groblje šampiona"? Zvuči čudno, znamo, ali imamo objašnjenje. 

FOTO: AP/Tanjug

Teren broj dva u vimbldonskom kompleksu nosi naziv “Groblje šampiona”, jer su na njemu viđeni neki od najvećih šokova u istoriji tenisa.

 

Kladionica Meridian daje NAJVEĆE KVOTE za sve mečeve koji se igraju na Vimbldonu. Posetite sajt meridianbet.rs jer nove igrače čeka i BONUS BEZ USLOVA – 2.000 DINARA za online klađenje. Smečuj bonus i zabavi se!

Kladionica Meridian igračima poklanja i 2.000 RSD za Vimbldon i online klađenje

Ali, pošto je izgrađen novi, moderniji teren broj 2 sa 4.000 sedećih mesta, sada je groblje šampiona teren broj 3.

Pehar se uručuje od 1887. godine i u slobodnom prevodu se zove “Jednoručni šampion sveta sveengleskog travnatog kluba”. Ono što je zanimljivo jeste da ga nijedan šampion ne zadržava, već svi dobijaju male replike.

FOTO: AP/Tanjug

Ali, da li ste ikada primetili ananas na vrhu ovog trofeja? To nije slučajno – u 17. veku ananas je bio veoma skupocena roba, najviše zbog toga što ga u Engleskoj gotovo uopšte nije bilo.

Kladionica Meridian igračima poklanja i 2.000 RSD za Vimbldon i online klađenje

Ananas je važio za simbol bogatstva, te se iz tog razloga nalazi i na ovom peharu.

Nikako ne smemo zaboraviti ni jagode sa šlagom. Kardinal Tomas Volsi, jedan od visokih sudijskih zvaničnika u vreme vladavine dinastije Tjudora, “uveo” je jagode sa šlagom kao elitni dezert još u 16. veku.

I one su nekada važile za luksuz, pa ih vezuje slična priča kao za ananas. Prosečno se pojede godišnje za dve nedelje oko 140.000 porcija, što je čak 28 tona jagoda.

Foto: EPA

Na svakom Vimbldonu popije se oko 29.000 flaša ovog čuvenog šampanjca “Lanson”. Pa, nadamo se da će njim nazdraviti Novak Đoković.

Kako da odete na Vimbldon?

Sada smo sigurni da i vi želite da sve ovo osetite, a ne samo pročitate. A, znamo i šta vas sprečava u tome, pa evo male pomoći. Za početak, kliknite OVDE, preuzmite BONUS ZA SPORTSKO KLAĐENjE U IZNOSU OD 2.000 DINARA, onda ga "zavrtite", sastavite pobednički tike i OBOGATITE SE! 

Napomenućemo vam još i da vas OVDE čeka BONUS NA PAROVE I DO 2000%, pa je ovo lak i jednostavan način da postanete MILIONER!

A, to znači da je sledeći Vimbldon vaš! 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024