ĐOKOVIĆU OTVOREN PUT DO FINALA: Seča favorita na Vimbldonu

Đ. S.

29. 06. 2021. u 23:01

SENZACIJA Fransisa Tijafoa, radost je i Novaka Đokovića. Pobedom nad Stefanosom Cicipasom u prvom kolu Vimbldona, korpulentni Amerikanac je potpuno poremetio tu stranu kostura i sada se srpskom teniseru potpuno otvara put do finala.

ЂОКОВИЋУ ОТВОРЕН ПУТ ДО ФИНАЛА: Сеча фаворита на Вимблдону

FOTO: AP/Tanjug

Grk je bio projektovani rival za polufinale, a osim njega još nekoliko potencijalnih protivnika Đokovića na putu ka trofeju je ispalo odmah na startu - Aleksandar Davidovič Fokina i Janik Siner.

Od igrača koji mogu da se oslove epitetom "neugodnih" po Novaka, tu su Rus Andrej Rubljov, Argentinac Dijego Švarcman i Francuz Gael Monfis.

Drugi deo kostura je znatno popunjeniji pretendentima na tron pošto se tu nalaze asovi poput Danila Medvedeva, Aleksandra Zvereveva, Matea Beretinija, pa i Rodžera Federera.

TENISERI

REZULTATI: Šapovalov - Kolšrajber 3:2, Lajović - Simon 3:2 Kuevas - Đere sinoć, Evans - Lopez 3:0, O'Konel - Monfis prekid, Švarcman - Per 3:0, Hurkač - Museti 3:0, Federer - Manarino 2:2 predaja Manarino, Sonego - Sousa sutra, Fonjini - Ramos 3:0, Štruf - Medvedev 1:3, Krajinović - Bolt 0:3.

TENISERKE

REZULTATI: Li - Podorska 0:2, Martincova - Riske 2:0, Rodžers - Stosur 2:0, Vekić - Potapova 2:0, Bouzkova - Zvonareva 0:2, Brengle - Mekhejl 2:1 , Martić - Gračeva 2:1, Pegula - Garsija 2:0, Barti - Suarez Navaro 2:1, Džouns - Gof 0:2, Kerber - Stojanović 2:0.

Ono što je takođe bitno je i borba za prvo mesto na ATP listi, pošto postoje dve kalkulacije u kojima bi Novak posle Londona mogao da bude smenjen. To će se desiti ukoliko Medvedev dođe do finala, a naš as ne, ili ako Rus pobedi Đokovića u okršaju za pehar i osvoji svoj prvi grend slem trofej. U svakom drugom raspletu, Nole ostaje na vrhu i nastavlja da produžava niz sa nedeljama na tronu koji je trenutno na koti 327.

Ipak, ne treba žuriti, trčati pred rudu i razmišljati o eventualnim rivalima u završnici. Bitno je preskočiti prvog narednog protivnika, a on je dobro poznati lik - Kevin Andreson, kojeg je Đoković pobedio u finalu Vimbldona 2018. Sa Južnoafrikancem, Srbin bi trebalo da igra sutra (oko 14.30) ukoliko ne bude nekog menjanja rasporeda i novih pomeranja zbog kiše koja je prvog dana opasno mučila organizatore londonskog slema.

KIŠA OPET REMETILA

MEČEVI srpskih tenisera Dušana Lajovića i Lasla Đerea u prvom kolu Vimbldona, prekinuti su zbog kiše koja je i drugi dan remetila organizatore. U trenutku prekida, Lajović je protiv Monfisa vodio sa 2:1 u setovima, a u četvrtom je bilo 2:2, dok je Đereov meč prekinut posle pet gemova posle kojih je prednost imao Kuevas (3:2).

Teniski gledano, Đoković je izraziti favorit protiv igrača koji je u poslednje tri godine muku mučio sa povredama, naročito ako se uzme u obzir kako je servirao u prvoj rundi protiv Britanca Drejpera (25 asova). Za enormni napredak u izvođenju početnog udarca, zaslužan je čini se najviše Novakov trener Goran Ivanišević.

- U suštini, mislim da saradnja može da se sumira ovim nastupom. Servis je nešto na čemu smo mnogo radili, da stvorimo oružje. Imao sam i ranije dobar servis u karijeri, ali da sam pravio toliko asova, otkako radim sa njim, to ne mogu da se setim - kazao je Nole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024