NOVAK PRED MEČ SA MUZETIJEM: Optimalno stanje tela i uma

G. Č.

06. 06. 2021. u 21:23

NEMA zime za Novaka Đokovića u vrelom pariskom proleću! Kad igra ovako kao što je pokazao u prva tri kola, protivnici moraju da strepe.

НОВАК ПРЕД МЕЧ СА МУЗЕТИЈЕМ: Оптимално стање тела и ума

FOTO: G. Č.

Među njima, i sutrašnji suparnik, Italijan Lorenco Muzeti (76. ATP), koji je u prvom kolu ostavio iza sebe 13. nosioca Davida Gofena, a onda i Nišioku, pa svog zemljaka Marka Čekinata.

Pitamo Novaka je li ovo njegova godina.

- Ovo je moja godina za četvrto kolo! Videćemo posle toga. Osećam se dobro na terenu, tempirao sam formu za ovaj turnir i za sada sve, zaista, funkcioniše kako treba. Osećaj na terenu, fizička spremnost, motivisanost, emotivna ravnoteža, sve je, za sada, kako valja. Razmišljam samo o narednom protivniku i narednom meču - kaže Novak, odgovarajući na pitanje "Novosti".

A taj sledeći protivnik je Italijan koga niko nije očekivao. U najavi meča, poručio je da razmišlja kako će da pobedi i Novaka.

- Bilo bi čudno da ne razmišlja tako! Nije to ništa neobično. Naravno da će da gleda kako će da me pobedi. Profesionalci smo, ušao je u četvrto kolo - ističe Novak.

Ako bude igrao kao do sada, nema sumnje ko će biti bolji. Do tada, vreme u Parizu provodi pre svega usredsređen na mečeve i taktiku.

- Sat, koliko imamo na raspolaganju, provodim u šetnji, u uživanju u prirodi u parku kod Ajfelove kule, jer nam je hotel u blizini. Suštinski, nema previše mesta koja možemo da posećujemo. Imamo samo sat za napolje, a sve ostalo je na terenima i u hotelu. Uglavnom provodim vreme sa svojim timom, razgovaram sa porodicom, pratim neke stvari koje me interesuju i opuštam se - odgovara na pitanje "Novosti" kako se organizuje u Parizu.

Dodaje da je sada suštinski najbitnije da sačuva što više energije.

- I mentalne, i fizičke. Da radim i uživam u stvarima koje čine da se osećam dobro i da uđem u optimalno stanje uma i tela, jer to je neophodno da bi se izguralo do kraja na ovom turniru. Tako osećam, jer sam imao mnogo sličnih situacija u životu, gde sam osvajao grend slemove. Znam šta mi je činiti, usredsrediću se maksimalno da ovde postignem vrhunski rezultat - obećao je Novak, odgovarajući nam.

REZULTATI

TENISERI

OSMINA finala:Cicipas - Karenjo Busta 3:0, Garin - Medvedev 0:3, Davidovič Fokina - Delbonis 3:1.

TENISERKE

OSMINA finala: Pavljučenkova - Azarenka 2:1, Zidanšek - S. Kirstea 2:0, Badosa - Vondroušova 2:1, Ribakina - S. Vilijams - Ribakina 2:0.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)