NOVAK ĐOKOVIĆ O PTPA: Biće promena i novosti narednih meseci

Novosti online

02. 06. 2021. u 16:12

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković sprema se za meč drugog kola Rolan Garosa koji je na programu u četvrtak. U međuvremenu otkrio je novosti i planove za Asocijaciju teniskih profesionalaca (PTPA) koju je osnovao sa Vasekom Pospišilom.

НОВАК ЂОКОВИЋ О ПТПА: Биће промена и новости наредних месеци

Foto AP

Nole je najavio velike promene i novosti u narednih par mesei, ali nije hteo da precizira o čemu se radi. Istakao je da posle početnog nepoverenja od strane igrača, za koje su velikim delom zaslužni Rodžer Federer, Rafa Nadal i Martina Navratilova, PTPA dobija sve više pristalica.

Za taj napredak su, kako kaže najbolji igrač sveta, zaslužni "neki vrlo bogati i uticajni ljudi".

Novak nije želeo da otkrije njihova imena, ali ističe da su oni vrlo aktivni u svim sastancima i grupnim četovima koje PTPA održava.

- Pomažu nam da realizujemo ideje i da PTPA funkcioniše baš onako kako smo zamislili, da to bude udruženje koje će na najbolji mogući način predstavljati igrače - objašnjava Nole i dodaje da mu je do sada oko 75 odsto igrača iz prvih 350 u singlu i 150 u dublu potvrdilo da će podržati PTPA.

- Imali smo neke razgovore sa ATP, ali dok ne završimo sve sa organizacijom i pravnim pitanjima nećemo insistirati na ozbiljnim pregovorima. Kad to sve rešimo obratićemo se ATP i pokušati da pronađemo zajednički jezik.

Đoković je govorio i o planovima da se u PTPA uključe i teniserke iz Saveta igračica VTA, ali priznaje da je tu malo zapelo u poslednje vreme. Ipak, članica ovog saveta Sloan stivens podržava Noletovu asocijaciju, a pomoć u regrutaciji novih glasova pruža joj i Medison Kis.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)