GI FORŽE ZA "NOVOSTI": Nadal i Đoković, a ko drugi!

Od stalnog dopisnika iz Pariza - Goran Čvorović

02. 06. 2021. u 09:00

ELEGANTAN, predusretljiv, uglađen. Ni u tamnom odelu upekla zvezda mu ništa ne može!

ГИ ФОРЖЕ ЗА НОВОСТИ: Надал и Ђоковић, а ко други!

FOTO: Arhiva

Tako je to i ovih dana, na vrelom pariskom suncu, dok direktor pariskog grend slema Gi Forže pun energije, obilazi terene, zaposlene, brine o svakom detalju na Rolan Garosu, od skupljača loptica do planetarnih teniskih zvezda.

Pronašli smo ga između dve obaveze, negde oko glavnog ulaza, na kompleksu koji je prethodnih godina doživeo ogromnu metamorfozu. Najveći radovi su, konačno, posle šest godina, privedeni kraju.

Forže uvek, rado, porazgovara za "Novosti", kad god nam se za to ukaže prilika. Tako je i ovog puta. A o čemu bismo prvo, nego o favoritima?

- Kao i svake godine, to su Rafael Nadal i, verovatno, Novak Đoković, kao drugi. Godine prolaze i liče jedna na drugu - veli Gi.

Rukovodio je opsežnim i fantastičnim projektom obnove Rolan Garosa pod okriljem Botaničke bašte u Bulonjskoj šumi, čiji povetarac luta zagrejanim tribinama. Učinila je ekipa na čijem čelu je Forže i veliki napor ove i prošle godine oko pandemije, nastojeći da turnir, i u ovakvim uslovima, bude praznik sporta.

- Dobra vest je, pre svega, što imamo publiku! Imamo i sunce i fantastičan stadion. Svi potrebni elementi su tu - ističe raspoloženi Forže.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a