POKUPIO SVIH DEVET TROFEJA: U ovom klubu sve uspehe delimo na ravne časti

Slobodan Bajić

22. 05. 2021. u 23:17

RUKOMETAŠI Vojvodine su dva kola pre kraja šampionata upisali osmu uzastopnu, ukupno devetu titulu državnog prvaka, a njihov trener Boris Rojević (41) uknjižio je deveti trofej zaredom.

ПОКУПИО СВИХ ДЕВЕТ ТРОФЕЈА: У овом клубу све успехе делимо на равне части

FOTO: RK Vojvodina

On je za tri godine i dva meseca, koliko je na čelu profesionalnog pogona novosadskih rukomešata, osvojio tri šampionske titule, isto toliko pehara pobednika Kupa Srbije, dva Superkupa i pehar Svesrpskog kupa. To je podvig za istoriju, jer mu nijedan trofej za sve vreme provedeno na klupi nije izmakao.

Do vrhunskih ostvarenja, međutim, nije se, kako Rojević objašnjava, došlo stihijski i igrom slučaja.

- Primenjujem sistem rada koji sam osmislio još kao trener u mlađim kategorijama - kaže Rojević.

- Počeo sam, dakle, da zidam još pre šest-sedam godina, a sve što je došlo, zapravo je nadogradnja. Vodio sam pionire i kadete, koji su prvi put u klupskoj istoriji bili prvaci Vojvodine i Srbije i nagovestili sjajan period. Obožavao sam rad sa mladim talentima, stvaranje igrača, a nisam ni pomišljao na seniorski rukomet.

Iz Rojevićeve škole izašli su vrhunski majstori, prvotimci, Srđan Milić i Jovica Nikolić (Vojvodina), Davor Čaušević (Slovenija), Lazar Anđelković (Železničar), Dimitrije Jelić (Crvena zvezda), Todor Jandrić (Zagreb), Predrag Krivošija (Proleter)...

- Pre tri sezone, Milan Đukić i Darko Jevtić, čelnici kluba koji je te godine promenio tri trenera, posle neuspeha u Kupu i 10. mesta u Seha ligi, postavili su me, kao domaćeg, za trenera prvog tima. Cilj je bio da u naredne dve sezone formiramo tim i da vidimo šta i kako i da li ću se pokazati u seniorskom rukometu kao što sam to uspeo u mlađim kategorijama.

Rojević je čelnicima kluba uzvratio neverovatnim rezultatima sa samo jednim porazom u prvenstvu za tri godine. Prethodne dve sezone Novosađani ne znaju za neuspeh i sada, u finišu šampionata, jure da obore sve rekorde.

- Namera je, naravno, da završimo sezonu bez poraza. U klubu sve uspehe delimo na ravne časti, a moj tim, sastavljen od ratnika koji se ne predaju i na terenu daju više od maksimuma, zaslužuje sve čestitke. Želja je da pobedom stavimo tačku 29. maja na "Slanoj bari" sa Metaloplastikom. To će biti najpoštenije, bez popuštanja bilo kom od rivala, kako bi se konkurenti za titulu vicešampiona i Seha ligu pošteno izborili - zaključio je Rojević.

PONUDE IZ INOSTRANSTVA

ROJEVIĆ će i pored brojnih ponuda, najverovatnije ostati na klupi Vojvodine i u idućoj sezoni.

- Reč je o inostranim klubovima koji ne nude mnogo bolje uslove nego što imam u Vojvodini. Zato bih da ostanem u mom klubu. Nisam nestrpljiv za inostranstvo, a želja je da zadržimo igrače i da probamo da uđemo u Ligu Evrope. Imamo obećanja od države i sponzora za veći budžet, pa ćemo videti - kaže Rojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega