SPORTSKE IGRE MLADIH: Kraljevo i Kruševac zablistali uz dečije osmehe

Novosti online

11. 05. 2021. u 14:52

SPORTSKE igre mladih u utorak 11. maja održane su u Kraljevu, dan ranije u Kruševcu.

СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ: Краљево и Крушевац заблистали уз дечије осмехе

FOTO: SIM

Dečiji osmesi, sreća i druženje ispunili su u prethodna dva dana Kraljevo i Kruševac – poslednje stanice Karavana radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih Srbije.

Kraljevo je osmi put bilo domaćin Igara, a školarci iz ovog grada takmičili su se u pet sportova - između dve vatre, uličnoj košarci, turniru u malom fudbalu, odbojci i atletici. Ceremonija svečanog otvaranja održana je u centru na prelepom Trgu Heroja, a prisustvovali su gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, predsednik gradskog Sportskog saveza Miloš Simović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije Marija Mihajlović, koordinator Igara za Kraljevo Dragan Đorđević, poznati fudbalski trener Boris Bunjak i drugi.

- Kraljevačka deca danas uživaju, uz pomoć Sportskog saveza grada, Sportskih igara mladih, koordinatora Sportskih igara mladih i uz svesrdnu podršku grada Kraljeva. Jako je važno da razvijamo sportski duh u našem gradu i da se naši najmlađi od najranijeg detinjstva bave sportom. Nije najvažnije da se samo hvalimo uspesima naših profesionalnih sportista, nego da razvijamo i amaterski sport i sportski duh kod naših najmađih. Apsolutno sam uveren da će se ova manifestacija održavati u našem gradu i narednih godina i da će naši mališani pobeđivati i na državnim i na regionalnim takmičenjima - rekao je gradonačelnik Terzić.

Plamen prijateljstva zapalili su članovi ekipe "Kraljevi", koja je prošle godine bila državni i regionalni šampion u igri između dve vatre – Maksim Ratković, Iva Petrović, Mihajlo Minić, Petra Gajić i Ivona Stevanović. Kapiten te ekipe "Kraljeva" Lazar Urošević i član tima Vasilije Sretojević ove godine takmiče se u basketu 3 na 3.

- Prošle godine smo postigli fantastičan uspeh. Odigrali smo nezaboravna dva finala sa Atomskim mravima iz Kuršumlije, prvo na državnom u Brzeću, a potom i regionalnom u Sarajevu i oba puta smo pobedili sa 2:1 - rekao je Urošević. - Sada ćemo se takmičiti u basketu, cilj nam je da pobeđujemo ali i da upoznajemo nove drugare – istakao je Sretojević.

FOTO: SIM

Dan ranije Sportske igre mladih održane su u Kruševcu, takođe u pet sportova, a posebnu emociju doneo je 15-godišnji stonoteniser Branislav Bane Smiljković. On je šest puta učestvovao na Igrama, osvajao je mnogo medalja, bio na završnim turnirima u Splitu i Sarajevu, a uprkos tome što ove godine nije mogao da se takmiči jer je prerastao ostao je uz SIM-ovce i pomagao u organizaciji takmičenja između dve vatre. Ceremoniji svečanog otvaranja na Atletskom stadionu prisustvovali su i pomoćnik gradonačelnika Vladimir Petrović i koordinator Igara za Kruševac Miljko Ristić.

- Moja preporuka svakom detetu je da učestvuju na Igrama. Doživeće nezaboravno iskustvo, steći nove prijatelje, a ja sam i dalje u kontaktu sa drugarima koje sam upoznao u Splitu i Sarajevu. Zato sam i dalje uključen u ovu prelepu manifestaciju – poručio je Smiljković.

Naredna stanica Karavana Sportskih igara mladih je Čačak, potom slede Požarevac, Petrovac na Mlavi, Sokobanja, Surdulica, Kragujevac, Niš...

Sva takmičenja održana su uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv virusa korona propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štabovi. U Srbiji, Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije.

Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima a u sve tri zemlje, za decu je sve potpuno besplatno. Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin, Miralem Pjanić, Edin DŽeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Predrag Mijatović, Karl-Hajnc Rumenige i mnogi drugi.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)