JOVANI ARSIĆ PASOŠ EVROPSKOG GRADA SPORTA: Srpkinja jedan od najboljih evropskih veslačica

B. Grujić

06. 05. 2021. u 18:09

REPREZENTATIVKA Srbije u veslanju i članica beogradske Crvene zvezde, Zrenjaninka Jovana Arsić, koja je pre tri nedelje izborila plasman na Olimpijske igre u Tokiju i proteklog vikenda u Zagrebu, na prvoj regati Svetskog kupa, osvojila bronzanu medalju u disciplini skul, dobila je u rodnom gradu pasoš "Evropskog grada sporta".

ЈОВАНИ АРСИЋ ПАСОШ ЕВРОПСКОГ ГРАДА СПОРТА: Српкиња један од најбољих европских веслачица

Foto S.Sokolov

Jovana je prva veslačica iz Srbije koja je na ovakvom takmičenju osvojila medalju i svrstala se u red najboljih evropskih veslačica, sa olimpijskom vizom u džepu.

- Drago mi je što Jovana ne zaboravlja svoj grad, a to je podstrek da nastavimo da razvijamo i obezbeđujemo bolje uslove za bavljenje sportom - istakao je gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, domaćin prijema u Jovaninu čast i dodao da se Zrenjanin ponosi veslačem veka, sjajnim olimpijcem, Miloradom Stanulovim i sada Jovanom Arsić, koja je prva osvojila medalju na Svetskom kupu u ženskoj konkurenciji i druga, koja je obezbedila olimpijsku normu, posle dugo godina.

PODRŠKA OLIMPIJCIMA IZ ZRENjANINA

Kako je naglasio gradonačelnik Salapura, Zrenjanin će pružiti i dodatnu motivaciju sportistima pred Olimpijske igre i raspisati poseban konkurs na osnovu kojeg će Zrenjanin, kao grad sporta, podržati njihov nastup u Tokiju.

- Oni će, u Japanu predstavljati svoju zemlju, ali i grad Zrenjanin, u kojem su rođeni ili za čije klubove nastupaju - naglasio je Salapura.

Prezadovoljna postignutim, talentovana veslačica zahvalila se na srdačnom prijemu, navodeći da   uvek rado dolazi u svoj rodni grad i da joj je drago što je doprinela popularizaciji veslanja.

- Maksimalno se spremam i koncentrišem za svaku trku i nadam se uspehu u Tokiju - rekla je Jovana, uz napomenu da joj je najbitniji fokus na naporne treninge koji su ključ svakog uspeha.

DRUGA REGATA U ŠVAJCARSKOJ

U sklopu priprema za Olimpijadu, očekuje je druga regata Svetskog kupa, u Švajcarskoj, u još jačoj konkurenciji, što će biti pravi test Jovanine trenutne forme i nadmetanja sa konkurencijom. 


  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)