NIKO KAO ODBOJKAŠI VOJVODINE: Šampioni, peti put zaredom

S.BAJIĆ

13. 04. 2021. u 22:24

PEHAR prvaka Srbije, ostao je u vitrinama našeg najtrofejnijeg odbojkaškog kolektiva u ulici Maksima Gorkog 22 u Novom Sadu.

НИКО КАО ОДБОЈКАШИ ВОЈВОДИНЕ: Шампиони, пети пут заредом

FOTO: OK Vojodina

Vojvodina je u ponedeljak uveče nadigrala Partizan u četvrtom meču finala „plej ofa“ i tako po peti put zaredom osvojila titulu šampiona države. Novosađanima je 18. šampionski trofej u klupskoj istoriji ove godine posebno vredan, jer, obezbedili su direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona Evrope.

- Osećaj zadovoljstva i olakšanja za dobro urađen posao, nema cenu, posebno kada je reč o trofeju- kaže Slobodan Boškan, trener Vojvodine, koji je ekipu preuzeo od Siniše Gavrančića posle neuspeha u kupu Srbije.

- Svi smo zaslužni za titulu, igrači, stručni štab, Uprava i, svakako, moj prethodnik Gavrančić. Ove sezone osvojen je Superkup i titula. Čestitam ekipi, koja je izdržala sve i u najvažnijim momentima sačuvala mirnoću i strpljenje. Za nas je od najvažnije da smo potvrdili kvalitet i nastavili šampionski niz.

GRUPNA FAZA

SLOBODAN Boškan, trener Vojvodine, smatra da bi direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona bio dodatni benefit.

- Još ništa zvanično nismo dobili po tom pitanju i trebalo bi sve to proveriti. Ako bude tako, onda je to velika stvar za srpsku odbojku i za Vojvodinu. Jer, kroz grupnu fazu, u kojoj je zagarantovano šest jakih, evropskih utakmica, igrali napreduju, sazrevaju… Naravno, videćemo kako će sve to izgledati a mnogo zavisi i od toga kakvu ćemo ekipu oformiti i kakav žreb nas čeka- kaže Boškan.

Boškan je u Vojvodini osvajao titule u dresu i u direktorskoj fotelji, a sada prvi put kao trener, uz liniju.

-  Svaki put u drugoj ulozi i svaki put, druga vrsta odgovornosti. Ovo je, nekako, najbliže satisfakciji igrača, s obzirom na to da sam uključen u rad na terenu, treninge, utakmice i, što se kaže, učestvovao u "prvom licu".

Ekipu je vodio u devet završnih utakmica od kojih su zabeležena samo dva neuspeha u gostima.

- Igra je oscilirala, bilo je razlike na domaćem ili gostujućem terenu, ali nije bilo vremena da se ozbiljnije bavimo šta je uzrok tome. Kada sam preuzeo ekipu, insostirao sam na značaju obavezne igre, odbrani, sistemu u igri i da se svako svoju ulogu podredi ekipi i da nosi odgovornost. Sa svakim od igrača sam jasno definisao šta je potrebno za tim da zajedno funkcionišemo- objašnjava Boškan.

DOMINACIJA

STEVAN Simić, kapiten Novosađana, ističe da 18. titula ima posebnu draž.

 - Prošle sezone zbog epidemiološke sitacije i prekida nismo imali priliku da na terenu potvrdimo ono što smo tokom cele lige radili. Želeli smo to da uradimo na terenu, a ove godine imali smo zaista velikog i nezgodnog rivala, zato bih i Partizanu čestitao. Ipak, mi smo zasluženo osvojili titulu i potrvdili dominaciju – kaže Simić.

Titula je proslavljena u svlačionici i u autobusu, u povratku iz Beograda.

- Suvišno je govoriti da kao odgovorni poštujemo sve mere, a reč je o višoj sili koja ne dozvoljava slavlje. I ne samo to, jer nam predtoji mnogo posla. Igrači su dobili slobodno par dana, dok se ne vidi ko će u „A“ a ko u „B“ reprezentaciju Srbije na treninge. Takođe, sledi nam serijal sastanaka vezanih za sledeću seznu, razgovori ko ostaje, ko odlzai i, naravno, koga očekujemo da dođe u naš tim. Posao ne čeka zaključio je Boškan.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!