ČETIRI ŽELJE - JEDAN TROFEJ: Novosađani odlučni da odbrane pehar, a ostali opasno prete

S. K.

10. 04. 2021. u 09:51

SMEDEREVO će danas i sutra biti prestonica srpskog rukometa. U gradu na Dunavu održaće se završni turnir Kupa "Prof. dr Branislav Pokrajac". Pehar brani Vojvodina, koju sa trona žele da skinu Radnički, Železničar i Metaloplastiku.

ЧЕТИРИ ЖЕЉЕ - ЈЕДАН ТРОФЕЈ: Новосађани одлучни да одбране пехар, а остали опасно прете

Foto arhiva VN

Turnir prvi otvaraju Novosađani i Kragujevčani, koji se u polufinalu sastaju od 16.30.

- U Smederevo dolazimo ne da branimo trofej, već da ga osvojimo. Imamo odličnu atmosferu u ekipi i kvalitet zbog čega smatram da smo najbliži peharu. U polufinalu smo favoriti, jer na papiru Radnički ima najmanje šanse da trijumfuje. Ali, mi se za duel sa Kragujevčanima spremamo kao da je reč o finalu. Maksimalno ih respektujemo i pazimo na svaki detalj - ističe kapiten Vojvodine Svetislav Verkić.

U Radničkom ne pomišljaju na predaju, a kapiten Miloš Prodanović se nada da mogu da iznenade Novosađane:

- Sigurno je da je Vojvodina favorit, godinama dominira u našem prvenstvu, ali jedino merilo je teren. Ulog je veliki, tako da se nadamo da ćemo odigrati iznad naših mogućnosti i namučiti Novosađane.

Daleko zanimljiviji je duel Železničara i Metaloplastike, koji počinje u 19 časova. Nišlije su poslednji put Kup osvojili 2018, a Šapčani 2016. godine.

- Biće ovo naš četvrti duel ove sezone, tako da nema tajni među nama. Očekujem da meč odluči jedna lopta. Dueli na fajnal-foru često zavise i od trenutne forme, inspiracije. Ove sezone nismo izgubili od Metaloplastike, želim da sačuvamo pobednički mentalitet. Šteta je što nećemo biti kompletni, mnogo će nam nedostajati prvi organizator igre Aleksandar Pavlović - ističe trener Nišlija Đorđe Teodorović.

Optimista je i strateg Metaloplastike Veselin Vuković:

- U duel sa Železničarom ulazimo veoma motivisani i sa željom da se revanširamo za ubedljivi prvenstveni poraz u Nišu. Tada nas je zbog paklenog ritma sustigao umor, igra nam se raspala u drugom delu. Sada ćemo biti jači za dvojicu, trojicu igrača koji su se oporavili. Nadam se da ćemo se radovati i u nedelju sa Vojvodinom, koja je veliki favorit protiv Radničkog i da ćemo odlučivati o pobedniku.

RASPORED KUPA

POLUFINALE - danas

Vojvodina - Radnički 16.30

Železničar - Metaloplastika 19.00

NEDELjA

FINALA 18.00

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri