JOVANA RISOVIĆ PRED ĐER: U 180 minuta staju čitave karijere

Tanjug

12. 03. 2021. u 10:54

GOLMAN ženske rukometne reprezentacije Srbije Jovana Risović rekla je danas, pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, da bi plasman u Tokio bio kruna ove generacije i istakla da u te tri utakmice u Đeru "staju čitave karijere".

ЈОВАНА РИСОВИЋ ПРЕД ЂЕР: У 180 минута стају читаве каријере

Foto: M.Vukadinović

"Turnir karijere i života. Posle borbe za zlato u Beogradu 2013. godine imali smo manje uspeha na velikim takmičenjima, ali dobro je da smo bili konstantni na Evropskim i Svetskim prvenstvima. Kruna ove generacija bio bi plasman u Tokio. Šanse su realne. Volja i želja se ne dovode u pitanje", rekla je Risović za sajt Rukometnog saveza Srbije.

"U tih 180 minuta, u ta tri dana nam bukvalno staju čitave karijere", istakla je ona.

Kvalifikacioni turnir u Đeru igraće se od 19. do 21. marta, a srpske rukometašice će imati priliku da, prvi put od Seula 1988. godine, izbore učešće na najvećoj sportskoj smotri.

Prvi protivnik srpskim rukometašicama biće Rusija, 19. marta, a potom ih čekaju mečevi protiv Mađarske i Kazahstana.

"Ruskinje svi nekako podrazumevaju u Tokiju. Osvajačice zlata u Riju. Mađarska je domaćin, Savez i država očekuju plasman, imaće pritisak zbog daljeg ulaganja u sport koje je veliko. Mi smo tu nekako iz senke, ali kvalitet imamo, možemo da iznenadimo svakoga", rekla je Risović.

Po njenim rečima, recept je uvek isti: "Da ta tri dana dišemo kao jedna i da nas atmosfera dovede do krajnjeg cilja".

Risović je navela da njenu ekipu čekaju dve jako teške utakmice u manje od 24 sata, ali je istakla da su devojke spremne, u dobroj formi i da niko zaražen korona virusom.

"Ovaj turnir biće stvar glave, psihe. Ljudi komentarišu 'samo pobedite Mađarsku', ali ne smemo tako da razmišljamo. Može da se zatvori krug, da se desi svašta. Smatram i da protiv Ruskinja moramo da idemo na pobedu, iako nismo favoriti. Spremne smo da izvučemo poslednji atom snage", rekla je ona.

Risović je bila prva zvezda vikenda u osmini finala Lige šampiona pošto je u pobedi svog Krima nad ruskim CSKA (25:20) odbranila čak 26 šuteva protivnica.

"Posle utakmice se pojavila informacija o 23 odbrane, EHF je u statistici zabeležio 26, ali to stvarno nije bitno. Nikada ne brojim odbrane. U Moskvi nas čeka drugačija utakmica, mnogo teža... Prednost od pet golova ne znači ništa protiv takve ekipe. Idemo tamo bez pritiska da pružimo najbolje što možemo i odigramo kako znamo, najpametnije moguće", rekla je Risović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOCIĆ OPREZAN PRE DERBI: Čeka nas težak period...