TROJKA SE NADA ČETVRTFINALU: Srpski vaterpolo klubovi sutra igraju revanš utakmice osmine finala Evrokupa

S. K.

05. 03. 2021. u 21:24

TRI naša vaterpolo kluba sutra se bore za plasman u četvrtfinale Evrokupa.

ТРОЈКА СЕ НАДА ЧЕТВРТФИНАЛУ: Српски ватерполо клубови сутра играју реванш утакмице осмине финала Еврокупа

Miloš Vukićević Foto M. Vukadinović

U najpovoljnijem položaju je Crvena zvezda koja u revanš utakmici osmine finala od 19 časova na svom bazenu na Dorćolu dočekuje francuski Turkoan, koji je u prvom meču savladala sa 12:9.

Radnički od 19 časova u Strazburu brani 11:10 iz prvog duela, dok Novi Beograd od 18.00 u Atini posle beogradskih 7:7 ide na pobedu protiv Vuljagmenija.

- Imamo veliku prednost, koja nikako ne sme da nas opusti. Moramo da u meč uđemo kao da je 0:0 i da idemo na pobedu. Znamo da su Francuzi veoma kvalitetni, da mogu neprijatno da iznenade, tako da moramo da igramo hrabro i da pokažemo svima da zaslužujemo ostanak u Evropi - ističe kapiten Crvene zvezde Miloš Vukićević.

Kragujevčani su u prvom meču ispustili ubedljiviju pobedu, tako da ih minimalna prednost motiviše da u Strazburu odigraju još odlučnije.

- Oni su poznati kako ekipa koja je kod kuće jača nego u gostima. Imaju specifičan bazen, na koji ćemo pokušati da se adaptiramo u ovom kratkom vremenu do utakmice. Kvalitetniji smo, imamo snage da slavimo i ako ponovima partiju sa Šapcem sigurno ćemo proći dalje - naglašava Aleksa Ukropina.

Novi Beograd ima težak zadatak, da u gostima nadmudri lidera grčkog prvenstva, Vuljagmeni. Svesni su da moraju da igraju na sve ili ništa.

- Prvi meč je bio čudan, gubili smo, a onda propustili šanse da pobedimo. Znamo da moramo da idemo na pobedu, a sama utakmica će nam pokazati koliko možemo u ovom trenutku. Od početka sezone smo imali dosta problema, tako da ćemo učiniti sve da izvučemo maksimum iz sebe. Borićemo se - kaže strateg Novog Beograda Vladimir Vujasinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a