EP U TORUNJU: Sinančević cilja finale

Novosti online

05. 03. 2021. u 07:30 >> 16:34

ARMIN Sinančević je u odsustvu Ivane Španović, Asmira Kolašinca i Strahinje Jovančevića naša najveća nada na dvoranskom EP u Torunu.

ЕП У ТОРУЊУ:  Синанчевић циља финале

FOTO: M. Vukadinović

Rekorder Srbije u bacanju kugle danas (11.18) će u kvalifikacijama pokušati da izbori finale, koje je na programu od 20.30.

Na 400 m Boško Kojanović (10.39) i Maja Ćirić (11.38) učiniće sve da istrče svoja najbolja vremena i plasiraju se u polufinale. Sinoć je u kvalfikacijama skoka udalj nastupio Lazar Anić i izborio finale. Borba za medalje je večeras od 20.20.

Sinančević je ove zime u sjajnoj formi.

KVARTET JURI LIČNE REKORDE

U SUBOTU će se na 60 m takmičiti Aleksa Kijanović, a na 60 m prepone Anja Lukić i Luka Trgovčević. U nedelju će na 60 metara pokušati da nadmaši sebe Milana Tirnanić.

- Dobro se osećam posle Serbija opena. Ovde je staza brza i konkurencija je jaka, a u takvim uslovima mislim da ću moći da trčim lični rekord - kaže Luka Trgovčević.

Zvezdin kolos osvojio je Prvenstvo Srbije i Balkana, blistao je prošle nedelje na mitingu u Beogradu, na kojem je oborio i državni rekord - 21,25 metara. Ukoliko bude raspoložen kao u našoj prestonici boriće se za medalju. Jer, prema startnoj listi, bolje rezultate od njega imaju samo Hrvat Fran Mihaljević (21,84 m), Poljak Mihal Hartik (21,83 m) i Čeh Tomaš Stanek (21,48, najbolji rezultat u karijeri 22,17). Još nekoliko asova baca preko 21 metar, a Italijan Leonardo Fabri može se pohvaliti da je u karijeri bacio 21,59, ove sezone 20,46. Inače, kvalifikaciona norma je 21 metar.

- Poslednji rezultati me ohrabruju, ali moram da ostanem čvrsto na zemlji, da nastupim rasterećeno i da pokušam da napravim veliki rezultat - rekao je nedavno za "Novosti" Sinančević.

Maja Ćirić ističe da joj je cilj da istrči najbolji rezultat u sezoni, dok Boško Kijanović naglašava:

- Moj cilj ove zimske sezone je da istrčim ispod 47 sekundi, a sa takvim rezultatom polufinale je gotovo zagarantovano. Gledajući rezultate iz prošlih godina to bi bio savršen završetak ovog dela sezone.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)