DUPLANTIS UZ NAŠU IVANU! Atletska dvorana na Banjici spremna za spektakl

S. K.

22. 02. 2021. u 22:02

ATLETSKA dvorana na Banjici spremna je da ugosti domaće i svetske zvezde. Arena na kojoj će se takmičiti najbolji atletičar sveta, Šveđanin Armnand Duplantis, i prva dama srpske kraljice sportova Ivana Španović, ozonirana je kako bi se ispoštovale sve preventivne mere protiv virusa kovida 19.

ДУПЛАНТИС УЗ НАШУ ИВАНУ! Атлетска дворана на Бањици спремна за спектакл

Foto AP

Miting će se održati u sredu (17.30) u 12 discplina, a Srpski atletski savez saopštio je spisak učesnika. Biće to i poslednja šansa za neke atletičare da izbore dvoransko EP u Torunu od 4. do 7. marta. Takođe, mnogima će biti i generalna proba za ono što ih očekuje u Poljskoj.

Foto AP

Za nas je najzanimljiviji duel u bacanju kugle između Armina Sinančevića i Asmira Kolašinca. Konkurenciju će pojačati Rumun Gag, kao i Pezer i Mešić iz BiH. Ivani Španović najveća konkurentkinja biće Britanka Sojers. Tu je i Milica Gardašević.

Za svet će biti najprivlačnije nadmetanje u skoku uvis. Prva zvezda je najbolji atletičar sveta, svetski rekorder na otvorenom (6,15 m) i u dvorani (6,18) Šveđanin Armand Duplantis. Za prvo mesto boriće se i olimpijski šampion iz Rija 2016. Brazilac Tijago Braz, Poljak Pjotr Lisek. Tu su i Amerikanac Volš, Turčin Sasma, Hrvat Horvat i Slovenac Rener.

Miting počinje skokom uvis za žene. Naša najtalentovanija skakačica Angelina Topić je najmlađa takmičarka. Ona će se takmičiti rame uz rame sa evropskom prvakinjom iz 2015. godine, Britankom Morgan Lejk, koja ima najbolji rezultat od 197 cm. U skoku udalj za muškarce uzdanica Srbije je Lazar Anić, dok je prvi favorit Albanav Izmir Smajlaj, koji je ove sezone skočio 7,89 m, a najbolji rezultat u karijeri mu je 8,11 metara.

Biće atraktivne i sprinterske trke, u kojima će Aleksa Kijanović (60 m), Luka Trgovčević i Anja Lukić (60 m prepone) pokušati da poprave lične rekorde. Isto će pokušati Boško Kijanović i Maja Ćirić na 400 metara.

Zbog epidemiološke situacije u dvorani neće biti publike.

SVETSKI REKORDER U BEOGRADU

FOTO: SAS

PRVA zvezda mitinga Šveđanin Armand Duplantis od nedelje uveče je u Beogradu. Svetski rekorder je trenirao u dvorani gde će sutra skakati.

- Veoma sam uzbuđen zbog takmičenja u Atletskoj dvorani na Banjici o kojoj sam čuo sve najbolje - rekao je nedavno za sajt SAS Duplantis, koji u ovoj godini želi olimpijsko zlato u Tokiju, kao i da popravi svetski rekord.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna