SARADNJA SPORTSKOG SAVEZA I GRADA ŠAPCA: Štefanek kod Pajića

V. Mitrić

10. 02. 2021. u 10:25

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić, predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić i član Gradskog veća zadužen za sport Marko Panović, sastali su se sa delegacijom Sportskog saveza Srbije (SSS), predvođenom predsednikom Davorom Štefanekom, na kom su razgovarali o saradnji i ostvarivanju sportskih projekata u narednom periodu.

САРАДЊА СПОРТСКОГ САВЕЗА И ГРАДА ШАПЦА: Штефанек код Пајића

FOTO: V. Mitrić

Gradonačelnik Pajić kaže da je razgovor bio odličan, „što je dobra komunikacija između Grada Šapca i Sportskog saveza Srbije, dobar znak za napredovanje šabačkog sporta“.

- Čast mi je što sam ugostio delegaciju Sportskog saveza Srbije, predvođenu predsednikom Davorom Štefanekom. Imali smo ozbiljne razgovore. Želimo da određene projekte na nivou Sportskog saveza Srbije implementiramo u našem gradu. Cilj nam je da u Šapcu traju brojne sportske manifestacije i da dalje napreduju sportski klubovi, odnosno školski, rekreativni i masovni sport - kaže gradonačelnik i ističe da je "Šabac grad sporta".

Grad, po Pajićevim rečima, "prepoznaje potencijale sporta i ulaže u njega, jer je to investicija za budućnost". Ove godine u gradskom budžetu je opredeljeno 164 miliona dinara za sport, što to i potkrepljuje.

- Radićemo na tome da našim sportistima i svima koji žele da se bave sportom obezbedimo što bolje uslove, kako bismo odgovorili zahtevima i potrebama sportskih klubova i organizacij - istakao je gradonačelnik.

Štefanek je izjavio da je ovo prvi obilazak Šapca od kako je on na čelu Sportskog saveza Srbije.

- Tema sastanka jeste da vidimo koliko akcija Sportskog saveza Srbije možemo da sprovedemo u Šapcu. Verujem da ćemo sa većnikom za sport, gradonačelnikom, čelnim ljudima grada i Sportskim savezom grada Šapca uspeti da ih realizujemo u narednom periodu. Pokrenuli smo akciju žene u sportu i seoske igre - istakao je Štefanek i dodao: 

- U narednom periodu plan je da pokrenemo akciju kod nas u Sportskom savezu sport u policiji. Isto to ćemo organizovati na nivou grada Šapca, gde će biti održano takmičenje, a pobednici će ići na Republičko takmičenje. Sportski savez Srbije daruje gradovima lopte i sportske dresove svake godine. I ove godine smo spremni da pomognemo u vidu opreme gradu Šapcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju