SPORTSKI SAVEZ SRBIJE POMOGAO SAVEZU KIM: Šta obećamo, to i ispunimo

Novosti online

29. 01. 2021. u 22:58 >> 23:02

Predstavnici Sportskog saveza Srbije tokom 2020. godine posetili su Sportski savez Kosova i Metohije i tom prilikom obećali pomoć klubovima na prostoru KiM.

СПОРТСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ ПОМОГАО САВЕЗУ КИМ: Шта обећамо, то и испунимо

FOTO: Sportski savez Srbije

 Ta pomoć je sada i realizovana.

- Kao što je poznato Sportski savez Srbije vodi računa o svim svojim članovima, mi smo velika porodica, a predsednik SSS Davor Štefanek i ja šta obećamo to i ispunimo. Ugostili smo predstavnike sporta Kosova i Metohije, predsednika Sportskog saveza KiM Gorana Kovača, generalnog sekretara Sportskog saveza KiM Ivana Dimitrijevića i generalnog sekretara Rukometnog saveza KiM Sinišu Lazića. Oprema će biti dodeljena granskim savezima na Kosovu i Metohiji koji će pomoć rasporediti klubovima kako seniorskim tako i mlađim selekcijama. Ovo je prvi kontigent pomoći koju upućuje SSS. Predsednik Štefanek ima veliku želju da obiđe saveze i klubove na KiM, tako da ćemo i ovu posetu uskoro realizovati. Ovom prilikom smo dogovorili i priključenje akcijama Sportskog saveza Srbije, a prva akcija koju ćemo zajednički organizovati je Mali sajam sporta ovog proleća. Uvek smo tu uz naše sportske prijatelje i želimo da posvetimo pažnju narodu na Kosovu i Metohiji, da im omogućimo bolje uslove za bavljenje sportom i rekreacijom, a deci i mladima ukažemo na zdrav način života - rekao je generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković.

- Želim da se zahvalim Sportskom savezu Srbije na pomoći. Predsednik Štefanek i generalni sekretar Marinković uvek su tu za savet i podršku, kao i za konkretnu realizaciju pomoći. Tako ovoga puta sportsku rekviziti i oprema stižu za: Odbojkaški savez KiM, Rukometni savez KiM, Savez za školski sport KiM, Košarkaški savez KiM, Fudbalski savez KiM, Vazduhoplovni savez KiM. Vrlo rado ćemo učestvovati u svim akcijama Sportskog saveza Srbije kojih je iz godine u godinu sve više. Za početak tu je Mali sajam sporta, ali želimo da organizujemo i Seoske igre ovog leta i naravno da mlade i perspektivne ljude koji su posvećeni sportu edukujemo kako bi i na Kosovu i Metohiji zaživela akcija "Budi zdrava - vežbaj sa nama". Veoma nam se dopada i ideja posvećena deci predškolskog uzrasta. Nadamo da ćemo u ovoj 2021. godini obogatiti sportsku ponudu za mlade - rekao je predsednik SSKiM Goran Kovač.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)