RADNIČKI BRANI ČAST SRPSKOG VATERPOLA: Kragujevčani na fajnal foru

S. KRSTOVIĆ

17. 01. 2021. u 19:42

RADNIČKI će braniti čast srpskog vaterpola na fajnal-foru Regionalne lige, 26. i 27. marta u Zagrebu.

РАДНИЧКИ БРАНИ ЧАСТ СРПСКОГ ВАТЕРПОЛА: Крагујевчани на фајнал фору

FOTO: M. Vukadinović

Kragujevčani su u odlučujućem meču za drugo mesto na polufinalnom turniru grupe B u Dubrovniku savladali Primorac sa 12:10 (4:3, 3:5, 5:1, 0:1). Šumadinci će se u polufinalu sastati sa braniocem trofeja, ekipom Mladosti. U drugom polufinalu snage će odmeriti Jug i splitski Jadran.

- Napravili smo veliki uspeh, jer smo prošle godine igrali u A-2 ligi. Pokazali smo da imamo kvalitet za finalni turnir, na kojem ćemo pružiti svoj maksimum. Odigrali smo pet teških utakmica, drago mi je što smo protiv Jadrana i Primorca ispunili naš cilj - naglasio je petostruki strelac Strahinja Rašović.

BEOGRAD

PETO kolo polufinalnog turnira grupe A: Jadran Split - Primorje 13:10, Crvena zvezda - Mladost 10:18, Šabac - Partizan 14:9.

TABELA: Mladost 15, Jadran 11, C. zvezda 10, Šabac 6, Partizan 3, Primorje 0 bodova.

Kragujevčanima je bio dovoljan i bod da izvade kartu za Zagreb. U prvoj četvrtini se vodila izjednačena borba, a u drugoj su se razigrali Kotorani koji su se odlepili na 8:6. Srećom, Šumadinci su u nastavku zaigrali čvršće u odbrani i u trećoj četvrtini slomili otpor Primorca - 12:9. Poslednjih osam minuta odigrali su rutinski. Odskočio je Strahinja Rašović sa pet golova, po dva su dali Lukić i Radović, a po jedan Janković, Krug i Ukropina.

- Počeli smo stegnuto, što se videlo u prvom poluvremenu. Po običaju uzdigli smo se u nastavku i ispunili cilj. Na F4 u Zagrebu ne idemo da se predamo, već da napravimo što bolji rezultat - istakao je golman Lazar Dobožanov.

DUBROVNIK

PETO kolo polufinalnog turnira grupe B: Budva - Jadran Herceg Novi 8:15, Solaris - Jug 5:14, Radnički - Primorac 12:10.

TABELA: Jug 15, Radnički 12, Jadran HN 6, Primorac 6, Solaris 6, Budva 0 bodova.

Crvena zvezda na turniru u Beogradu nije uspela da napravi podvig i domogne se "kote dva". Igrači Mladosti bili su prejaki za crveno-bele, što pokazuje i konačan rezultat - 10:18 (4:4, 2:5, 3:6, 1:3). Beograđani su jedino u prvoj četvrtini parirali velikom favoritu, koji je u nastavku nametnuo svoj ritam. U Zvezdi su se istakli Subotić sa četiri i Tankosić za tri pogotka. Kod Zagrepčana nezadrživ je bio centar Radu sa četiri gola, a na golu je blistao Marcelić sa 13 odbrana. Crveno--beli su priliku da odu u Zagreb ispustili u prvom kolu kada su od Jadrana izgubili na penale - 16:18 (13:13 u regularnom toku).

U srpskom derbiju Šabac je nadigrao Partizan sa 14:9 (3:2, 3:2, 4:1, 4:4). Kod pobednika su se istakli Vučinić, Ćetković sa četiri i Stojanović sa tri gola, a kod crno-belih Stefan Mitrović sa pet pogodaka.

Valja napomenuti da je Partizan pobedom nad Primorjem u prvom kolu omogućio da Srbija u narednoj sezoni ima četiri kluba u Premijer ligi.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna