JEDAN TROFEJ A ČETIRI ŽELJE: Pehar pobednika Kupa brane vaterpolisti Radničkog

S. K.

27. 12. 2020. u 17:59

SPEKTAKL na Dorćolu. Vaterpolisti u ponedeljak na bazenu "25. maj - Milan Gale Muškatirović" počinju borbu za pobednika Kupa Srbije.

ЈЕДАН ТРОФЕЈ А ЧЕТИРИ ЖЕЉЕ:  Пехар победника Купа бране ватерполисти Радничког

Detalj sa meča Novi Beograd - Radnički Foto M. Vukadinović

U prvom polufinalu od 17.00 sastaće se igrači Crvene zvezde i Partizana, a potom od 19.15 na megdan braniocu trofeja, Radničkom iz Kragujevca, izaći će jesenji prvak Novi Beograd. Finale je sutra od 18.00.

- Spremni smo da odbranimo trofej. Ovo nam je jedno od dva najvažnija takmičenja ove godine. Očekuje nas veoma težak protivnik u polufinalu, Novi Beograd. U slučaju da ostvarimo cilj, ništa lakše neće biti ni i u finalu. Verujemo da ćemo odigrati dve veoma teške utakmice i nadamo se osvajanju trofeja. Mada, svi kažu da je teže odbraniti nego osvajati. Ali, to je naš cilj - ističe direktor Radničkog Jugoslav Vasović.

Novi Beograd - 11. april je ove godine stvorio veoma jak tim, koji predvodi Miloš Ćuk. Strateg Vladimir Vujasinović priznaje da su imali problema, ali ne želi nikakav alibi.

- Turnir će biti veoma neizvestan, za trofej konkuriše i Crvena zvezda. Sada je polufinale prioritet, Radnički ima veoma jaku ekipu i u odličnoj je formi. Ali, jedna je utakmica, sve je moguće. Naravno, idemo na pobedu, želimo da probamo da osvojimo Kup, kako bismo na pravi način završili godinu - kaže Vujasinović.

U večitom derbiju, ovog puta favorit je Zvezda. Crveno-beli ne beže od te uloge.

- Ne mislimo da je Partizan lak protivnik. Oni su uvek motivisani, opasni u bilo kom da su sastavu. Tačno je i da je kvalitet na našoj strani, što moramo da dokažemo u bazenu. Opasno bi bilo da sada razmišljamo o finalu, da gledamo unapred. Koncentrisani smo na crno-bele, polako vraćamo i formu - podvlači kormilar crveno-belih Aleksandar Filipović.

Nekako najmirniji su na Banjici. Za mladu ekipu Partizana je veliki uspeh i plasman na finalni turnir.

- Zvezda je favorit, ali u jednoj utakmici moguće je i iznenađenje. Mi ćemo pokušati da iskoristimo šansu ako nam se ukaže. Nama je najvažnije da odigramo kvalitetno, da pokažemo napredak - umeren je trener Partizana Miloš Korolija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OGLASILA SE CRVENA ZVEZDA: Jednoglasno smo odlučili da se povučemo, da ne dođe do eskalacije