PRIZNANJE ZA SRBIJU: Patrik Drid prvi potpredsednik evropske sambo federacije

S. B.

16. 11. 2020. u 19:15

NA Kongresu sambista, održanom u okviru nedavnog Svetskog prvenstva u toj borilačkoj veštini u "Spensu", profesor dr Patrik Drid, direktor šampionata, izabran je za prvog potpredsednika Evropske sambo federacije.

ПРИЗНАЊЕ ЗА СРБИЈУ: Патрик Дрид први потпредседник европске самбо федерације

FOTO: SFS

Lepu vest potkrepili su i reprezentativci Srbije, koji su osvojili čak 11 odličja, u konkurenciji 600 boraca iz 35 zemalja.

- To doživljavam kao priznanje za srpski sambo - kaže dr Drid, profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, koji je od 1993. godine u sambou od takmičara, trenera, sudije, delegata pa sve do sportskog funkcionera.

- Izbor je velika čast za mene i za naš Savez i ujedno plod mog četvorogodišnjeg rada u Izvršnom odboru Evropske sambo federacije. Srećan sam i zadovoljan, ali sam svestan velike odgovornosti koju ta pozicija nosi.

Srpski sambo savez je sa svih strana dobio najviše ocene za organizaciju svetske smotre, upravo u uslovima pandemije.

- Našli smo model da održimo jedino Svetsko prvenstvo ove godine, primenili najstrože mere u posebnom "sanitarnom mehuru" u koji je pretvorena Velika dvorana poput televizijskog studija, gde su svi bili bezbedni i testirani u dolasku i u odlasku. Ocena je da je naša organizacija 50 odsto bolja nego svih prethodnih šampionata - kaže Drid.

SJAJNI REZULTATI U NOVOM SADU

- REZULTATI naših boraca su sjajni, posebno prvo svetsko odličje Dragana Begovića u kombat sambou, i medalja Vladimira Gajića u apsolutnoj kategoriji. Cilj je da unapredimo naš sport i budemo još prisutniji na svetskoj sceni - kaže Drid.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti