TRNOVIT PUT DO ELITE: Radnički startuju na kvalifikacionom turniru u Budimpešti

Novosti online

10. 11. 2020. u 15:07

VATERPOLISTI Radničkog moraju da preskoče pet teških prepreka kako bi izborili grupnu fazu Lige šampiona.

ТРНОВИТ ПУТ ДО ЕЛИТЕ: Раднички стартују на квалификационом турниру у Будимпешти

FOTO: M. Vukadinović

Kragujevčani su jutros otputovali u Vudimpeštu, gde sutra (21.00) u prvom kolu kvalifikacione grupe B1 igraju sa ruskim Sintezom.

Šumadinci se u četvrtak sastaju sa francuskim Turkoanom (12.00) i španskom Terasom (17.00), a u subotu (19.00) sa domaćim OSC. Pobednik se u nedelju sa najboljom ekipom iz B2 (Vuljagmaeni, Breša, Enka, Oradea) bori za ulazak u elitu.

- Želja je velika, ali smo i svesni da nas očekuje veoma težak zadatak. Igramo sa veoma iskusnim i jakim ekipama, nadigravaćemo se i videti da li možemo da ostvarimo san - naglašava strateg Radničkog Uroš Stevanović.

Iskusni stručnjak ističe da su sve ekipe dobro proučili i podvlači da su svesni snage svih rivala:

- Startujemo protiv Sinteza, kojem nedostaju trojica igrača, pa da kažu da imaju kompletnu rusku reprezentaciju. Turkoan je sjajan tim, u kojem značajnu ulogu igra naš Ranđić, a Terasa je lane ostavila dubok trag u evropskoj eliti. OSC jeste promenio ceo tim, ali opet je među tri najbolje mađarske ekipe. Da ne govorim o drugoj grupi, u kojoj Breša ima ekipu za osvajanje Lige šampiona.

SVI U JEDNOM HOTELU

TURNIR će se odigrati u "balonu". Kako u Radničkom kažu svi će po dolasku u mađarsku prestonicu biti ponovo testirani na kovid 19. Znaju da će biti u istom hotelu sa rivalima i da će morati da poštuju stroge epidemiološke mere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)