PUTIN ODLIKUJE NURMAGOMEDOVA: Habib ne voli Rusiju – samo islam, a uzima oreden koji su dobili pre njega samo troje sportista

Novosti online

07. 11. 2020. u 11:07

JEDAN od najboljih MMA boraca svih vremena Habib Nurmagomedov odlučio je da završi karijeru prošlog meseca, nakon što je i u 29. borbi bio bolji od rivala.

ПУТИН ОДЛИКУЈЕ НУРМАГОМЕДОВА: Хабиб не воли Русију – само ислам, а узима ореден који су добили пре њега само троје спортиста

Foto: Printskrin

Džastin Gejdži nije mogao ništa protiv njega, iako se borio dok mu je stopalo slomljeno, a Habib je iznenadio sve odlukom da se povuče. U pitanju je obećanje majci, nakon što mu je otac preminuo u maju ove godine od posledica korona virusa.

Očekuje se uskoro i prijem kod predsednika Vladimira Putina, a Habibu bi tom prilikom bio dodeljen orden "Heroja Rusije", najveće moguće priznanje ove zemlje.

Do sada je samo troje sportista dobilo ovaj orden (Ljubov Egorova, Aleksander Kareljin i Larisa Lazutina), a 22 godine kasnije mogao bi i Habib Nurmagomedov. Sa tom odlukom ne slažu se svi, pa je glas digla i bivša olimpijska šampionka u brzom klizanju Svetlana Žurova.

Ona je trenutno poslanica Državne dume i žestoko se protivi ovom predlogu.

- Habib je sjajan sportista, ali imamo ih još. Nije pošteno dati orden nekome za pobede u komercijalnim borbama bez pravila. On je samo pobedio određen broj borbi, zamislite koliko je sportista osvajalo Svetska prvenstva, Olimpijske igre, ali nisu dobili priznanje!", rekla je Svetlana Žurova kojoj je takođe izmakao orden.

Ipak, deluje da nije samo u tome problem. Habib Nurmagomedov uvek ističe kako je ponosan musliman, a skoro je pretio i francuskom predsedniku Emanuelu Makronu.

- Poštujem Habiba, ali da li ste ga čuli da je za Rusiju? Dagestan - da, Islam - da. Mislim da orden Heroja Rusije ne bi trebalo dodeliti njemu zbog svega što se u svetu dešava sa muslimanima", rekla je Žurova i izazvala ozbiljne reakcije u Rusiji i svetu.

(Mondo)


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili