SRPSKI DŽEJSON STEJTAM: "Rešen sam da prolijem krv za pobedu"

Novosti online

06. 11. 2020. u 15:45

Ljubitelji mešovitih borilačkih veština biće bogati za još jednu noć ratnika u režiji jedne od najcenjenijih i vodećih MMA organizacija u Evropi - SBC Revenge.

СРПСКИ ЏЕЈСОН СТЕЈТАМ: Решен сам да пролијем крв за победу

FOTO: SBC

Lider borilačog sporta u regionu 7. novembra 2020. organizuje spektakl SBC 29 koji ćemo imati priliku da gledamo putem malih TV ekrana na TV B92 sa početkom u 23 časa. Eho tišine izazvan odsustvom publike zbog virusa korona neće demoralisati borce koji su spremni da pod svim okolnostima izgaraju u oktagonu i uberu plod po koji su ušli u vatreni ring.

Ovo su na zvaničnom merenju koje je održano u Hotelu Vila Moskva u Novom Sadu potvrdili akteri svih devet borbi manifestacije koja je pred nama, među kojima su u najavi žestoke borbe prednjačili najbolji srpski borac lake kategorije, Slobodan Limp Maksimović iz Beograda i njegov rival iz Brazila, bivši Bellator borac (druga po prestižu svetska organizacija) koji odavno čeka svoj SBC debi, Seržo de Žesus Santos Bananeira.

Dokazano ime internacionalne scene, Maksimović koji iza sebe ima iza sebe ima 21 borbu i neodoljivo podseća na slavnog engleskog glumca Džejsona Stejtama odlučan je da opasnog borca iz Brazila ostavi kratkih rukava SBC oktagona.

SBC 29 Revenge - Fajt Kard

Mini HW Contender Tournament 1 kolo

1. Marko Đorđević (Srbija) 107,8 kg

vs Benjamin Benjo Šehić (BIH) 129,8 kg

2. Nemanja Uverić (Srbija) 91,1 kg

vs Majedu Suleman Jababu (Gana) 91,5 kg

3. Borislav Nikolić (Srbija) 65,5 kg

vs Milan "Zolhan" Stanojković (Srbija) 65,1 kg

4. Nemanja "Sledgehammer" Kovač (Srbija) 79,8 kg

vs Ivan Vladimir (Hrvatska) 80,5 kg

5. TBA vs Davor Matić (BIH) 69,9 kg

6. Stefan Negucić (Srbija) 77,5 kg

vs Tarik Žunić (BIH) 77,0 kg

Mini HW Contender Tournament 2 kolo

7. Pobednik prve borbe
vs Ivan Vićić (Srbija) 114,5 kg

Co Main Event Featherweight -70 kg

8. Slobodan "Limp" Maksimović (Srbija) 70,4 kg
vs Sergio de Jesus "Bananeira" (Brazil) 70,1 kg

Glavna borba večeri

Main Event Welterweight Title Bout -77 kg
9. Vladislav Kanchev (Bugarska) 77,05 kg
vs Bojan "Serbian Steel" Veličković (Srbija) 77,01 kg

"Nakon ravno 11 meseci i moje poslednje borbe koju sam imao u Novom Sadu protiv Brazilca Tortore gde su nijanse odlučile pobednika, ponovo ulazim u kavez i rešen sam da prolijem krv za pobedu. Pauza je bila duga, a izazvana je situacijom koju je namentnuo virus korona, koji nas je sve izbacio iz normalnog životnog i profesionalnog koloseka. Svih ovih meseci, teških meseci za celu planetu, svaku šansu koja mi se ukazala za trening koristio sam maksimalno i čekao priliku da ponovo izađem na veliku scenu. Došao je taj trenutak i motivisan sam kao nikada do sada da pružim borbu kakvu niko od mene nije video. Posebnu motivaciju mi daje i to što mi je ovo prva borba u koju ulazim kao otac, pobedu želim da posvetim mom sinu prvencu" – objašnjava proslavljeni srpski borac.

U uglu srpskog Džejsona Stejtama će biti šampionski trenerski duo – Jovan i Aleksandar Milićević, a u pripremama za meč kao sparing partner pomogao mu je naš UFC borac i mlada svetska zvezda u usponu Duško Todorović.

"Uz sebe imam sjajan tim, šampionski potvrđen na najvećoj svetskoj sceni. Uradiću sve da opravdam njihova očekivanja i veru u mene, kao i sav rad koji je iza nas i koji je bio pravi ratnički. Znam da je Santos izuzetan i nemilosrdan borac koji ne preza ni od čega, znam da je došao zategnut kao sajla, da je fokusiran do maksimuma, ali isto mogu reći i za sebe. Siguran sam da će naša borba imati epitet spektakularne" – zaključio je Maksimović.

Brazilac Santos imao je samo jednu poruku nakon merenja.

"Iz oktagona izlazim kao šampion, u drugu priču ne verujem, ne razmišljam o drugom mogućem scenariju, došao sam da pobedim i samo ta priča me zanima, za mene drugo ne postoji, čak ako taj trijumf bude zahtevao krvavu glavu, polomljen nos, spreman sam sve da izdržim kako bi na kraju ruke podigao u vazduh u znak viktorije" – jasan je Santos.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna