BOKS: Pojedinačno prvenstvo Srbije 2020. ušlo u završnu fazu

Novosti online

31. 10. 2020. u 11:24

SMEDEREVO će krunisati nove šampione

БОКС: Појединачно првенство Србије 2020. ушло у завршну фазу

FOTO: BSS

Srbija ovog vikenda dobija nove boks šampione. U nekadašnoj srpskoj prestonici biće krunisani novi prvaci boksa u konkurencijama seniorki i seniora.

Pojedinačno prvenstvo Srbije 2020. ušlo je u završnu fazu uz striktno pridržavanje epidemioloških mera propisanih od Kriznog štaba Vlade Srbije, a veliko finale koje će iznedriti nove asove i nove vlasnike pobedničkih pehara zakazano je za subotu 31. oktobra od  19 časova uz direktan TV prenos na TV Arena Fight. 

U sportskoj hali u Smederevu prethodna tri dana preko 50 boksera i 13 dama vodilo je pravi mali rat za ulazak u sam finiš takmičenja i borbu za zlato od muva i bantam kategorije do superteške u muškoj konkurenciji.

Vlasnici najsjajnijih odličja na domaćoj sceni dobiće i mesečnu stipendiju koja će u konkurenciji seniorki i seniora iznositi 40.000 dinara, što je bio motiv više za sve učesnike ovog takmičenja.

Legenda srpskog boksa Tadija Kačar od početka Pojedinačnog prvenstva Srbije za seniorke i seniore 2020. nalazi se u Smederevu gde je odgledao sve mečeve.

- Ima dobrih borbi, momci i devojke žele da se dokazuju. Ipak, očekivali smo još više prijavljenih boksera, jer ih u Srbiji imamo mnogo više. Takođe, moram da pohvalim sjajnu pobedu Đokića nad Poletanom. Lično sam tvrdio i ranije da je Đokić bolji bokser od Poletana, koji je reprezentativac. Njegova porodica živi u Holandiji, ali je otac Goran po svaku cenu želeo da mu sin boksuje za Srbiju. Đokić ima naš pasoš, boksuje za BK Novi Sad iako je imao ponudu da se bori pod zastavom Holandije. Očekujem veoma kvalitetan, uzbudljiv i sjajan finalni meč između njega i Nišlije Radulovića - poručio je Kačar.

Finalni mečevi obećavaju vrhunski boks, koji se neće moći pratiti uživo usled nepovoljne zdravstveno-bezbedonosne situacije izazvane virusom korona, ali će svi mečevi kao što je bio slučaj i sa polufinalnim biti u živom TV prenosu na TV Arena Fight.

Parovi finala:

Seniorke -

(45-48kg) Gordana Marjanović – Sandra Maran

(54 kg) Snežana Šiljković – Nina Radovanović

(57 kg) Kristina Gavrić – Jelena Zekić

(60 kg) Ksenija Medić – Nina Pavlović

(64 kg) Tijana Milošević – Nina Gajić

Seniori –

(56 kg) Lazar Arsić – Veljko Gligorić

(60 kg) Nemanja Gavrilović – Kristijan Jovanović

(64 kg) Pavel Fedorov – Nikola Lazarević

(69 kg) Džejlan Toskić – Vakhid Abasov

(75 kg) Novak Radulović – Vouter Đokić

(81 kg) Saša Milovac – Slobodan Jovanović

(91 kg) Đorđe Nikolić – Milosav Savić

(+91 kg) Miloš Milovanović – Dušan Veletić 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

ZDRAVLJE JE NAJVEĆE BOGATSTVO: Možemo da izgradimo zdraviji, pravedniji i održiviji svet