RIO JE BIO PRESUDAN: Ivana Španović kao novinarka intervjuisala Milicu Mandić

Đ. S.

02. 10. 2020. u 20:45

ŠTA je prethodilo svetskom zlatu 2017, zašto je bitno baviti se sportom? Na ta pitanja, ali i mnoga druga, Milica Mandić je odgovarala u "instagram lajvu" na profilu Olimpijskog komiteta Srbije, a ulogu novinara preuzela je Ivana Španović.

РИО ЈЕ БИО ПРЕСУДАН: Ивана Шпановић као новинарка интервјуисала Милицу Мандић

Ivana Španović i Milica Mandić

- Mnogo je bitno da pokažemo mladima i starima, da nije poenta samo izgledati dobro tokom letnjih meseci kada nosimo kupaće kostime. Važno je edukovati ljude svih doba koliko je sport bitan za zdravlje, i fizičko i psihičko - otvorila je Milica razgovor.

Ivana je spomenula Evropsko prvenstvo za juniore na kojem je učestvovala kao jedan od događaja koji su uticali na njenu karijeru, dok su Igre 2016, u velikoj meri odredile karijeru Mandićeve, iako je četiri godine ranije u Londonu postala olimpijska pobednica.

- Moj prelomni trenutak su OI u Riju, gde sam bila vanserijski spremna, ali nisam uspela da pružim sve što sam imala u sebi. Posle toga sam dosta zamerala sebi, i u 2017. sam ušla sa željom da osvojim svetsko zlato, što sam i predočila psihologu. Međutim, desile su se neke povrede, privatni problemi i ja sam na SP otišla bez vere u sebe, i u svaku borbu sam ulazila sa stavom da je na život i smrt, i na kraju došla do zlata. Da sam godinu dana u Riju ispunila svoja očekivanja, možda ne bih imala toliku motivaciju na Svetskom prvenstvu - objasnila je trofejna tekvondistkinja.

Ivana Španović i Milica Mandić/ Foto Printskrin

BEŽALA OD MEDIJA

PRISETILE su se naše sportistkinje kako su im izgledali razgovori sa medijima u začecima karijera.

- Kada sam morala da dajem izjave dobijala sam napade panike, bežala sam po stadionu, skrivala se, nadajući se da medija neće biti kad izađem iz svlačionice - istakla je Ivana, dok je i Milici bilo slično:

- Nedavno sam odgledala svoj prvi intervju, i nimalo nisam bila srećna kako sam pričala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili