OSS: Sedam klubova iz Srbije se prijavilo za evropske odbojkaške kupove

Beta

03. 08. 2020. u 12:57

U evropskim odbojkaškim kupovima naredne sezone, u Ligi šampiona, Kupu CEV i Kupu Izazivača, iz Srbije će igrati sedam klubova, saopštio je danas Odbojkaški savez Srbije (OSS).

ОСС: Седам клубова из Србије се пријавило за европске одбојкашке купове

Foto: OK Vojvodina

Kako se ističe, svih sedam klubova imaće finansijsku podršku OŠ, koju je obezbedila država Srbija.

"Učesnici evropskih kupova će imati pokrivene sve troškove vezane za organizaciju utakmica na domaćem terenu, kao i troškove putovanja u inostranstvo", dodaje se u saopštenju.

Srbija ima četiri mesta u konkurenciji odbojkaša i tri mesta u konkurenciji odbojkašica: po jedno mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona u obe konkurencije, jedno mesto u Kupu CEV u konkurenciji odbojkaša i po dva mesta u Kupu Izazivača u obe konkurencije.

Na osnovu plasmana u Super ligi u sezoni 2019/20. u Ligi šampiona igraće TENT iz Obrenovca u konkurenciji odbojkašica i Vojvodina u konkurenciji odbojkaša, prvaci Srbije u sezoni 2019/2020.

U Kupu CEV u konkurenciji odbojkaša igraće Niš.

U Kupu Izazivača u konkurenciji odbojkašica igraće Ub, pobednik Kupa Srbije 2019/20. i Jedinstvo iz Stare Pazove na osnovu plasmana u Super ligi, kao i Partizan, finalista Kupa Srbije i Mladi radnik iz Požarevca u konkurenciji odbojkaša na osnovu plasmana u Super ligi.

U BVA Kupu igraće Železničar iz Lajkovca u konkurenciji odbojkašica i Spartak iz Subotice u konkurenciji odbojkaša. Pobednici BVA Kupa izboriće učešće u Kupu Izazivača.

Srbija će imati maksimalan broj učesnika u CEV evropskim kupovima prvi put od sezone 2010/2011, kada je Srbiju predstavljalo osam klubova.

Evropska odbojkaška konfederacija je saopštila da će se žreb za sva tri evropska kupa održati u petak, 21. avgusta.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili