MEDICINSKI FENOMEN: Markez četiri dana posle operacije ponovo na stazi, ali neće biti deo trke u Španiji

V. N.

25. 07. 2020. u 13:37 >> 16:04

SAMO četiri dana posle operacije nadlaktice, osmostruki svetski šampion Mark Markez vratio se na motociklističku stazu, na današnjim treninzima za Veliku nagradu Andaluzije.

МЕДИЦИНСКИ ФЕНОМЕН: Маркез четири дана после операције поново на стази, али неће бити део трке у Шпанији

Foto: EPA-EFE/ROMAN RIOS

Ipak, odlučio je da ne izađe na start današnje druge trke Moto GP šampionata.

Prošle nedelje u Heresu doživeo je prelom nadlaktice, u utorak je operisan u Barseloni. Iako se mislilo da će se na stazu vratiti najranije u Brnu, odlučio je da pokuša već ovog vikenda. Propustio je slobodne treninge u petak, vozio je prepodnevni u subotu i ostvario 20. vreme. Zbog toga je morao u prvi deo kvalifikacija, kojima je prethodio četvrti trening koji je završio kao 16, ali je posle samo jednog kruga odlučio da se vrati u boks.

Tim menadžer Repsol Honde Alberto Puđ najavio je ranije tokom dana da će Markes pokušati da vozi šest-sedam krugova u nizu i proceni da li će moći da učestvuje u trci. Bez obzira na to što nije postavio vreme u kvalifikacijama, španski motociklista mogao je da se nađe na startu u Heresu, ali bi krenuo sa poslednje pozicije.

Pol-poziciju za Veliku nagradu Andaluzije obezbedio je vozač Petronas Jamahe Fabio Kvartararo. Mladi Francuz koji je prošle nedelje došao do prve pobede u najjačoj kategoriji, ostvario je vreme 1:37,007 minuta. U samom finišu kvalifikacija činilo se da će vozač fabričke Jamahe Maverik Vinjales osvojiti najbolje startno mesto, ali je njegov najbolji krug poništen jer je izašao van okvira staze u sedmoj krivini. Španac je morao da se zadovolji drugim mestom, sa 95 hiljaditinki zaostatka.

Kvartararu i njemu će se u prvom redu na startu trke, u nedelju od 14 časova, pridružiti Frančesko Banjaja na Pramak Dukatiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)