SPEKTAKL ZA PAMĆENJE U NOVOM SADU Otvorene 12. Olimpijske sportske igre učenika Srbije

Novosti online

24. 05. 2024. u 16:52

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković otvorila je 12. Olimpijske sportske igre učenika Srbije, koje se ove godine održavaju u Novom Sadu, gde će se do 30. maja takmičiti preko 6.000 učenika osnovnih i srednjih škola iz cele zemlje u 15 sportskih disciplina. Organizator ovog najmasovnijeg školskog događaja u našoj zemlji je Savez za školski sport Srbije. Igre će trajati sedam dana.

СПЕКТАКЛ ЗА ПАМЋЕЊЕ У НОВОМ САДУ Отворене 12. Олимпијске спортске игре ученика Србије

FOTO: SŠSS

Gojković je istakla veliki značaj ove sportske manifestacije, koja se po prvi put organizuje u Novom Sadu, nakon pauze od osam godina.

-Odavde ćemo u svet poslati najlepšu sliku naše zemlje, sa više od šest hiljada đaka koji će se narednih dana takmičiti za svoje timove i škole. Učešće na ovogodišnjim Olimpijskim sportskim igrama učenika uzeće 550 timova iz svih krajeva Srbije - kazala je Gojkovićeva.

Ona je naglasila da su posvećenost i entuzijazam koji pokazuju nastavnici važan pokretač Olimpijade.

-I zbog toga što ste vi i budući šampioni i budućnost ove zemlje, a ubeđena sam i veliki ljudi – vas, draga deco i nastavnici, moramo uvek podržati - poručila je Maja Gojković i dodala da su i svi oni koji su prenosili sportsku slavu Srbije takođe bili đaci, koji su prve korake načinili upravo u sportu.

FOTO: SŠSS

Ona je navela da je ponosna što 50 godina od nastanka organizovanog takmičenja u sportu u školama upravo Novi Sad ima čast da ih ugosti, istakavši da su učesnici ovog takmičenja biser školskog sporta u Srbiji.

Sa ovog masovnog sportskog događaja, okićeni medaljama i peharima, otići će više od 1.700 školskih olimpijaca.

Održavanje Olimpijade su finansijski podržali Ministarstvo sporta, Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije, Savez za školski sport Srbije i Savez za školski sport Grada Novog Sada.
Učesnike Olimpijade, u Velikoj dvorani Spens, pozdravili su i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj i predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković. Među gostima videli smo pokrajinskog sekretara za sport Daneta Bastu, gradonačelnika Kikinde Nikolu Lukača i druge.
-Deca su naša budućnost. Ima li šta lepše videti ih ovoliko na jednom mestu. Ima li šta lepše gledati ih narednih dana kako se takmiče u sportovima koje vole. Tu smo da im obezbedimo da uživaju, takmiče se i stiču nova poznanstva - poručio je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014? 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!