"ŽELIMO DA UZDIGNEMO SPORT U LJIGU": Sportski savez nastavio da obilazi i pomaže gradove u Srbiji (FOTO)

Novosti online

21. 05. 2024. u 17:30

PREDSEDNIK Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković su sa prof. Nenadom Đurđevićem i saradnicima obišli Ljig i Lazarevac.

ЖЕЛИМО ДА УЗДИГНЕМО СПОРТ У ЉИГУ: Спортски савез наставио да обилази и помаже градове у Србији (ФОТО)

FOTO: SSS

U Ljigu je organizovan sastanak na inicijativu predsednika opštine Milomira Starčevića:

- Velika želja svih nas u lokalnoj samoupravi je da uzdignemo sport u Ljigu, pa je prvi korak osposobljavanje našeg sportskog saveza. Zahvaljujem se rukovodstvu Sportskog saveza Srbije koje se u kratkom roku odazvalo našem pozivu i predstavilo nam korake koje moramo preduzeti i na šta moramo obratiti pažnju kako bi već kroz par nedelja Sportski savez opštine Ljig počeo da funkcioniše u skladu sa Zakonom o sportu - istakao je predsednik opštine Ljig Milomir Starčević.

- Kada govorimo o pomoći koju pruža Sportski savez Srbije, ona se ne ogleda samo u materijalnom, već u svakodnevnom radu i savetovanju lokalnih samouprava, sportskih udruženja, teritorijalnih sportskih saveza. Verujem da će uskoro i Sportski savez opštine Ljig postati član Sportskog saveza Srbije i da ćemo uskoro u ovoj opštinj organizovati neke od naših akcija, kao što su: Seoske igre Sportskog saveza Srbije, Mali sajam sporta ili Liga malih šampiona - izjavio je predsednik SSS Davor Štefanek, koji se zatim uputio u Lazarevac gde ga je dočekao predsednik opštine Bojan Stević. Osnovna škola "Mihailo Mladenović Selja" u Dudovici jedna je od škola sa najlepšim dvorištem, dok je školski terene presvučen sportskom podlogom, pa je delegacija Sportskog saveza Srbije đacima ove škole darovala i sportske rekvizite.

Štefanek se ovom prilikom družio sa decom, razgovarao o njihovim snovima i delio autograme. Lokalna samouprava u Lazarevcu veliku pažnju posvetila je uređivanju školskih terena i igrališta u šta su se uverili i predsednik SSS Štefanek i generalni sekretar Marinković. Obišli su još jednu školu i to "Dule Karaklajić", koja je takođe dobila set opreme za časove fizičkog vaspitanja:

- Najviše volim druženje sa decom, jer u njihovim očima vidim koliko žele da sutra uspeju, razgovarajući sa đacima u Dudovici video sam koliko vole sport, a đake iz škole u centru Lazarevca sam zatekao na času fizičkog, što mi daje još više energije da sa svojim saradnicima obilazimo, delimo sportske rekvizite i organizujemo razne manifestacije. Sva deca zaslužuju što bolje uslove za bavljenje sportom i fizičkom aktivnošću. Tako će sutra izrasti u zdrave i dobre ljude, a ja se nadam da će neko od njih sutra učiniti celu naciju ponosnom, da li osvajanjem najsjajnijih medalja u sportu ili uspesima u nauci - rekao je Štefanek.

- Uvek smo tu za teritorijalne sportske saveze, da jačamo sport u lokalnim samoupravama, kontrolišemo njihovo funkcionisanje i naravno doniramo sportsku opremu. Verujemo da ćemo u Ljigu imati još jednog dobrog saradnika i članicu najmasovnije sportske organizacije na Balkanu, Sportskog saveza Srbije. Dok u Lazarevcu želimo da damo svoj skroman doprinos u obnovi sportske infrastrukture u školama - zaključio je generalni sekretar SSS Goran Marinković.

BONUS VIDEO: NOVI LjUBIMAC "DELIJA": Ovom igraču Zvezde su navijači skandirali pred drugi meč finala

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ENGLESKA ODLEPILA ZA SRBINOM: Milan Tarot raspametio Britaniju zbog EURO 2024! On je naslednik Nostradamusa!