PLAKETE LEGENDAMA CRNO-BELIH: Vaterpolisti Partizana obeležili 60 godina od osvajanja prve titule prvaka Evrope

S. K.

09. 05. 2024. u 20:44

VATERPOLISTI Partizana su obeležili 60 godina od trijumfa u prvom Kupa evropskih šampiona. Crno-beli su na završnom turniru od 13.do 15. marta na završnom turniru u Zagrebu (Beograd tada nije imao odgovarajući zatvreni bazen) bez ijednog poraza postali prvi vladari na Starom kontinentu.

ПЛАКЕТЕ ЛЕГЕНДАМА ЦРНО-БЕЛИХ: Ватерполисти Партизана обележили 60 година од освајања прве титуле првака Европе

N. Paraušić

U ime kluba legendama se zahvalio predsednik kluba Jovan Lazarević, koji je iskazao nadu da će se sedmostruki šampion Evrope vratiti na stare staze slave. Plakete kluba dobili su: Boris Čukvas, koji je tada bio trener i igrač, Đorđe Perišiđ i Nenad Manić. Naknadno će biti uručene Dragoslavu Šiljku, koji je priznati naučnik u SAD i velikanu zagrebačke Mladosti Ozrenu Bonačiću, koji je u Kupu šampiona pojačao Beograđane. Ostali iz prve zlatne generacije nisu više među nama.

U ime laureta zahvalio se Đorđe Perišić, koji se nada da će se krajem godine organizovati ista proslava povodom 50 godina od osvajanja pete titule prvaka Evrope.

Na prijemu su se našli sadašnji prvotimci crno-belih na čelu sa kapitenom Petrom Jakšićem i trenerom Milošem Korolijom.Bili su tu velikani iz brojnih zlatnih generacija Partizana od Vranješa, preko Subotića i Ribića do Filipović, Pijetlovića,Sora, Gaka, Avramovića...Bili su tu i predstavnici VS Srbije i VS Beograda.

Podestimo na završnom turniru Kupa šampiona u Zagrebu crno-beli su pobedili Kanotjeri (6:2), Legiju (6:0), Dinamo Moskva (4:3), Duizburg (7:2) i Dinamo Magdeburg – 4:2.

Klubu su prvu titulu doneli: Muškatirović, Perišić, Bonačić, Čukvas (bio je trener i igrač), Sandić, Janković, Tedeski, Šiljak, Manić, Živković, Čolović i Glidžić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)