"IZBACILI STE RUSIJU, IZBACITE IZRAEL": Protesti zbog dvostrukih aršina pred Olimpijske igre - "Pariz 2024" (VIDEO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

08. 05. 2024. u 09:01

NA desetine propalestinskih protestanata okupilo se početkom maja ispred organizacionog komiteta Olimpijskih igara Pariz 2024. Oni su zahtevali da Izraelu bude zabranjeno učestvovanje zbog rata u Gazi.

ИЗБАЦИЛИ СТЕ РУСИЈУ, ИЗБАЦИТЕ ИЗРАЕЛ: Протести због двоструких аршина пред Олимпијске игре - Париз 2024 (ВИДЕО)

FOTO: Printskrin

- Iako je Olimpijskom komitetu trebalo četiri dana da 2022. godine preduzme sankcije protiv Rusije i Belorusije zbog invazije na Ukrajinu. Ako ste isključili Rusiju, isključite i Izrael - rekao je Nikolas Šašahani, potpredsednik Europalestinske asocijacije.

Okupljeni protestanti nosili su palestinske zastave i natpise "Genocid nije sport", "Nema Olimpijskih igara za počinitelje genocida", "Bojkotujte Izrael u Parizu".

- Mislite li da je normalno da Rusija ne učestvuje na internacionalnom događaju, a da zemlja koja je ubila mnogo veći broj civila učestvuje na Olimpijskim igrama i to pod izraelskom zastavom? To nije u redu, užasno je - rekao je jedan od protestanata.

Rusija tvrdi da su poslednji potezi "apsolutno u suprotnosti sa ideologijom Olimpijskog pokreta, a francuski predsednik Emanuel Makron branio je učešće izraelskih sportista, tvrdeći da "Izrael ne napada, on odgovara na teroristički napad", prenosi "Raptli"

Olimpijske igre održaće se u Parizu od 26. jula do 11. avgusta, a potom će biti održane i Paraolimpijske od 28. avgusta do 8. septembra.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)