MISLE SAMO NA PARIZ: Odbojkaši se nadaju da će u Ligi naciji odigrati najbolje dosada i da će izvaditi olimpijsku vizu

S. K.

26. 04. 2024. u 13:36

SPREMAJU se za Ligu nacija, a misle samo na Pariz. Odbojkaši već nekoliko dana u Beogradu gradi igru i taktiku za komercijalno takmičenje u kojem je ovog leta najvažnije osvojiti što više bodova kako bi odbranili deveto mesto na Svetskoj rang listi i plasirali se posle 12 godina na Olimpijske igre.

МИСЛЕ САМО НА ПАРИЗ: Одбојкаши се надају да ће у Лиги нацији одиграти најбоље досада и да ће извадити олимпијску визу

Foto: EPA-EFE/Jan Dzban

- Iskreno sam, kao verovatno svi igrači i stručni štab, jedva čekao da se završi klupska sezona, da se okupimo u hotelu M i počnemo pripreme za najvažniji Ligu nacija do sada, koja odlučuje o plasmanu na Olimpijske igre. Zato smo svi srećni i spremni za rad, sa jedinom željom da napravimo što bolji rezultat, da ostvarimo što više pobeda, skupimo dovoljan broj bodova kako bi se našli u Parizu - naglašava primač Pavle Perić.

Podsetimo, "orlove" u ligaškom delu očekuje 12 utakmica, a prvi meč odigraće 23. maja na turniru u Rio de Žaneiru protiv Irana. Prvog vikenda odmeriće snage i sa Japanom, Brazilom i Nemačkom.

Drugi turnir je od 4. do 9. juna u Otavi, gde će se izabranici Igora Kolakovića sastati sa Holandijom, SAD, Argentinom i Kanadom. Treći turnir je od 18. do 23. juna u Ljubljani, a naši će igrati sa Kubom, Turskom, Poljskom i Slovenijom. Posle ligaškog dela znaće se koje će četiri reprezentacije, na osnovu svetske rang liste, izboriti Olimpijske igre. Inače, Fajal-ejt Lige nacija odigraće se od 27. do 30. juna u poljskom Lođu.

Zato je tehničar Vuk Todorović svestan izazova koji ih očekuje i nada se da će uspeti da ostvare cilj.

- Sigurno da nam je najbitnije da se kroz Ligu nacija plasiramo na Olimpijske igre. Nadam se da ćemo uspeti u nameri da sačuvamo deveto mesto na svetskoj ligi i zaigramo u Parizu. Nećemo imati mnogo vremena na pripremama, ali mislim da će to biti dovoljno da se utegnemo i da Ligu nacija dočekamo što spremniji. Nadam se da ćemo da damo maksimu i da ćemo zahvaljujući dobrim rezultatima izvaditi olimpijsku vizu - optimista je naš dizač.

Kovač: Očekuje nas težak zadatak

DAVIDE Kovač je sjajnim partijama u Turskoj zaslužio da ga selektor Igor Kolaković pozove na pripreme:

- Moram da kažem koliko god je lepo videti igrače, postoji neka vrsta obaveze, dužnosti prema reprezentaciji Srbije da učinimo sve da se plasiramo na Igre. Čeka nas težak zadatak, moramo biti maksimalno fizički i psihički spremni. Biće mali problem zbog pritiska u glavi da se ostvari cilj, ali verujem da će iskusni igrači pomoći da se nađemo u Parizu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)