POVRATAK NA MESTO PRVOG ODLIČJA: Sifan Hasan najveća atletska zvezda koja stiže u Beograd, o Svetskom prvenstvu u krosu koje "samo što nije"

S. R.

23. 03. 2024. u 17:57

NjENA najveća vrlina je svestranost. Jedna od najboljih atletskih srednjeprugašica i dugoprugašica na svetu Sifan Hasan biće jedna od zvezda predstojeće Svetsko prvenstvo u krosu (30. marta) na Ušću.

ПОВРАТАК НА МЕСТО ПРВОГ ОДЛИЧЈА: Сифан Хасан највећа атлетска звезда која стиже у Београд, о Светском првенству у кросу које само што није

FOTO: Tanjug/AP

Holanđanka, inače rođena u Etopiji, pisala je istoriju "kraljice sportova", jer je na SP na otvorenom 2019, osvajala titule na 1.500 i 10.000 metara što je jedinstven podvig. Takođe, na proteklih OI u Tokiju okitila se zlatnim odličjem na 5.000. U prestoncu Srbije stiže posle 11 godina, a za našu državu vezuju je samo najlešpe uspomene.

- Vraćam se u Beograd posle moje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u krosu do 23 godine 2013. Takođe osvojila sam bronzanu medalju u ekipnoj konkurenciji do 23 sa Holandijom. To je bila moja prva medalja za moju zemlju na međunarodnom prvenstvu - ističe Hasan za sajt SAS.

U svojoj kolekciji ima pregršt odličja, a motva ima na pretek.

- Uvek tražim izazove, iz godine u godinu. Dakle, ove godine, moj fokus je na Olimpijskim igrama. Posle Olimpijade, ponovo ću početi da sanjam o sledećoj sezoni. Za mene je važno da izazovem sebe, sve dok sam radoznala motivisana sam - naglašava Hasan.

Na proteklim OI pokušala je da uradi nezabeležno u atletskoj istoriji, da objedini zlata na 1.500 i 10.000 metara, a trci na kraćoj distanci imala je peh.

- Najponosnija sam na medalje na OI u Tokiju, posebno posle mog pada u trci na 1500 metara. Bila sam ponosna što sam ustala i što nisam odustala pri prvom kiksu - dodaje Sifan.

Otkriva i recept i ključ po kojem gura sebe do krajnjih granica.

- Pre svega, volim da trčim, volim kretanje i igru. A ja sam radoznala osoba, pa želim da znam šta je moguće i volim da izazivam sebe - podvlači Hasan.

Mladi da uživaju

Šta može da poruči mladim nadama atletike i trčanja u svetu?

- Izađi tamo, trči! Neka bude jednostavno. Uživajte u osećaju kretanja i slobode kada trčite. Izaberite inspirativno okruženje, postanite jedno sa prirodom i povedite svoje prijatelje i kolege u trci sa sobom da podelite trenutak i osećaj! Ja lično volim da trčim u šumi.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)