ČETIRI ADUTA ZA DVORANSKO SP U ATLETICI: Izostanak Španovićke nije iznenađenje

S. R.

24. 02. 2024. u 09:00

BEZ Ivane Španović ali sa četiri aduta nastupiće atletska reprezentacija Srbije na predstojećem dvoranskom SP u Glazgovu (1-3. mart). Najveće šanse u konkurenciji za medalje daju se Milici Gardašević (skok udalj), kao i Angelina Topić (skok uvis), dok će "kralj" naših srednjih i drugih pruga Elzan Bibić ovoga puta učestovati u trci na 1500 metara. Debitantkinja na planetarnom nademtanju biće Milica Emini na 60 metara prepone.

ЧЕТИРИ АДУТА ЗА ДВОРАНСКО СП У АТЛЕТИЦИ: Изостанак Шпановићке није изненађење

FOTO: M. Vukadinović

Izostanak naše najtrofejnije atletičarke ne bi trebalo da čudi. Jednostavno, Ivana je zajedno sa svojim trenerom Goranom Obradovićem još ranije procenila da je bolje da preskoči zimski deo sezone i kasnije krene sa ozbiljnijim pripremama, sa ciljem da zaokruži kolekciju zlatnim odličjem na OI u Parizu ovog leta.

I bez Španovićeve, njena koleginica Gardaševićka će pokušati da se upusti u bitku za medalje. Najveća konkurenciju imaće u Nemici Mihambo, uz najbolju skakačicu ove sezone, Amerikanku Dejvis-Hudhol.

Topićeva u skoku uvis je sve bliže magične visine od dva metra, a ako bi uspela da probije tu barijeru ni odličje nije daleko. Bibić će za razliku od Beograda pre dve godine, gde je nastupao na 3000 metara, prvi put na SP u dvorani trčati duplo kraću distancu. Svakako je najveće iznenađenje 24-godišnja Emini, državna rekorderka na otvorenom na 100 metara prepone. Milica je učešće zaslužila vrednim nastupima u proteklom periodu i ušla u "krug odabranih" sa 46. mestom od ukupno 48, koliko će ih nastupiti u Glazgovu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave