HRVAT UMALO UBIO SVOG SELEKTORA! Ono što je Ivica Tucak doživeo posle finala Svetskog prvenstva - nije ni sanjao da će mu se desiti

Novosti online

17. 02. 2024. u 18:54

Svetsko prvenstvo u vaterpolu 2024. čiji je domaćin bila Doha okončano je na dramatičan način, kako u rezultatskomk smislu, tako i u jednom individualnom.

ХРВАТ УМАЛО УБИО СВОГ СЕЛЕКТОРА! Оно што је Ивица Туцак доживео после финала Светског првенства - није ни сањао да ће му се десити

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, zlato je pripalo, treći put u istoriji, Hrvatskoj - koja je posle pravog vaterpolo trilera pobedila Italiju, iako se činilo da će "azuri" osvojiti titulu.

A onda...

Onda je, usled velikog slavlja novih šampiona planete, njihov 27-godišnji reprezentativac Loren Fatović rešio da se ogluši na zahtev selektora.

Ivica Tucak, strateg Hrvata, rekao je igračima pred finale da, u slučaju pobede, njega ne bacaju u bazen jer je nedavno imao operaciju na srcu.

Ali, Fatovića to nije zanimalo. Ili je, u euforiji, na to - prosto zaboravio.

Evo šta je Tucak rekao posle meča o tome, i to kada je upitan "imate evropsko zlato, dva svetska, ali nedostaje još jedno?"

- Moja životna želja je olimpijsko zlato. Dok ga ne budem imao u svojim vitrinama neću biti miran. Nadam se da će to zlato doći s Hrvatskom. Imamo jednu neverovatnu hemiju. Nedavno su mi ugradili stent pa sam im rekao da me ne bacaju u bazen, ali me Fatović svejedno bacio. Možda želi da me se reši! Olimpijske igre su moj san i uradiću sve da ponovimo veliki rezultat. Sad će biti slavlje, mislim da smo to zaslužili. Premoreni smo, ali hvala Bogu da se ovako završilo -  istakao je selektor hrvatske vaterpolo reprezentacije.

Podsetimo, Hrvati su ove subote treći put postali prvaci sveta u vaterpolu, nakon Melburna 2007. i Budimpešte 2017.


Izabranici selektora Ivice Tucka su u četvrtfinalu eliminisali Srbiju iz borbe za medalje (15:13), potom su savladali Francuze (11:11, pa 6:5), a onda i Italiju.


Srbija je, podsetimo, šampionat planete završila porazom od Grčke i zauzela šesto mesto.

Bonus video: "Delije" poslale poruku Rusiji na meču Crvena zvezda - Voždovac

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)