BITAN JE SVAKI MINUT: Podmlađena ženska rukometna reprezentacija Srbije želi da se dokaže na Svetskom prvenstvu

Novosti online

01. 12. 2023. u 15:43

DOŠLE su da uče i stiču iskustvo. Podmlađena ženska rukometna reprezentacija Srbije na 26. SP u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj ne najavljuje borbu za visok plasman, ali i ne želi ulogu statiste. Devojke hoće svima da pokažu da je vreme na njihovoj strani. Izabranici Uroša Bregara večeras (20.30) u prvom kolu grupe E u Herningu igraju sa Danskom. U nedelju (18.00) ih očekuje duel sa Rumunijom, a u utorak (18.00) sa Čileom. Prve tri selekcije idu u glavnu rundu.

БИТАН ЈЕ СВАКИ МИНУТ: Подмлађена женска рукометна репрезентација Србије жели да се докаже на Светском првенству

FOTO: RSS

Kapiten Srbije na ovom šampionatu biće Sanja Radosavljević. Sjajno krilo švedskog Kristijanšteda ne krije da je ponosna što će predvoditi saigračice na velikom takmičenju.

- Kada prozovu moje ime na početku u sekundi prođe slika svega onoga što sam od najranijeg uzrasta prošla da bih bila u ovoj ulozi i zbog toga osećam veliki ponos i privilegiju. Čast mi je da predvodim reprezentaciju Srbije. Sve smo zdrave i to je najbitnije za sve igračice i nadam se da će tako i ostati. Prolazak u drugi krug je ono čemu težimo da bismo imale što više nastupa na jednom ovakvom takmičenju - ističe za sajt RSS Radosavljevićeva.

Jedna od naših najiskusnijih rukometašica naglašava da uživa na svakom treningu:

- Motivaciju pronalazim u sebi i mislim da na nju ni jedan spoljni faktor ne može da utiče. Sve dok me zdravlje bude služilo, radovaću se svakom treningu i svakoj utakmici. Najlepša prijateljstva dobila sam od rukometa, sjajne devojke sa kojima ću biti u kontaktu i posle karijere. Prolazimo zajedno lepe i one manje lepe trenutke i to je samo ojačalo naše drugarstvo. Sve pohvale i kritike proživljavamo zajedno. Kada ih jedan Novak Đoković trpi koji je za mene najbolji svetski sportista ikada, moramo i mi na to da se naviknemo. Ono što ipak mislim, jeste da bi bilo lepo da se kroz način komunikacije prema nama ističu i lepe stvari ne samo one loše jer će to sigurno pomoći rukometu u Srbiji u budućnosti.

Uzbuđena je i Marija Laništanin, koja je na svetskim prvenstvima debitovala pre dve godine u Španiji.

- Mislim da će biti veoma zanimljiv šampionat. Najvažnije je da igramo dobro, da budemo pune samopuzdanja, da na terenu budemo prava ekipa, da uradimo sve što smo se dogovorile sa trenerom u svlačionici, kao i da pokušamo da sve što smo trenirale sprovedemo u delo. Idemo iz utakmice u utakmicu i mogu da obećam da ćemo da se borimo - kaže Laništanin.

Lazić: Emocije su pomešane

EMILIJA Lazić će na SP debitovati za Srbiju na velikim takmičenjima:

- Velika je čast i privilegija biti u dresu Srbije. Emocije su pomešane, prisutna je pozitivna trema, jer je u pitanju Svtesko prvenstvo. Nadam se da se na terenu neće osetiti što smo veoma mlada ekipa.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)