NEDODIRLJIVI KOD KUĆE: Vaterpolisti Šapca blistaju u Evrokupu

S. Krstović

21. 10. 2023. u 22:17

ŠABAC je decenijama grad rukometa, ali polako postaje i grad vaterpola. Njihovi vaterpolisti ove sezone blistaju u Evrokupu, lideri su grupe C s dobrim šansama da izbore i nokaut-fazu. Naročito su moćni u svom bazenu, koji polako postaje neosvojiva tvrđava. Snagu Repanovića i drugova već su osetili riječko Primorje i mađarski BVSC.

НЕДОДИРЉИВИ КОД КУЋЕ: Ватерполисти Шапца блистају у Еврокупу

foto m.vukadinović

- Za naše uspehe je presudan dobar rad, atmosfera, odlični uslovi, možda najbolji u Srbiji. Od kada smo dobili i otvoreni bazen, prošireni su kapaciteti i za mlađe kategorije i za nas seniore. Uz zdravu sredinu i dobru publiku to je ključ uspeha - priča za "Novosti" kapiten Mihajlo Repanović, koji je u grad na Savi došao pre šest godina iz Partizana.

Da su ove godine u formi, Šapčani su pokazali i na kvalifikacionom turniru na svom bazenu, koji su osvojili bez izgubljenog boda.

- Ove sezone, kao i prošle, pružamo poprilično dobre partije. Evrokup nam paše, evropski stil suđenja nam odgovara, ali domaći teren je domaći teren. A to nam je najbitnije - ističe Repanović.

Bazen u Šapcu je godina uvek ispunjen do poslednjeg mesta, što je retkost ne samo u Srbiji, nego i u Evropi.

- Krcate tribine nam omogućavaju ovakve partije. U suštini nikom nije lako u Šapcu, te slike idu u svet, tako da rivalima nije svejedno kada dođu kod nas u goste - priča Repanović.

"Čivijaši" su ove godine prepoznatljivi i po tome što rivalima na početku daju nekoliko golova fore. Tako su u četvrtak dopustili mađarskom BVSC-u da povede 3:0, da bi u finišu preokrenuli za pobedu od 10:8.

- Postoji dobra i loša strana toga. Loša je da utakmice počinjemo katastrofalno, ali se srećom karakter ekipe pronađe na kraju. Retke su ekipe koje mogu u više navrata da se vrate kao mi - smatra Repanović.

Šapčani godinama idu korak po korak, ne daju velika obećanja.

- Ambicije kluba ove sezone su da se na domaćoj sceni izbori Evropa i F4 Kupa Srbije. Što se Evrope tiče mislim da smo ispunili svoje ambicije plasmanom u grupnoj fazi, a sve što dođe dalje je bonus - naglašava Repanović.

Od kada su pre sedam godina dobili zatvoreni bazen, Šapčani postepeno grade klub na duže staze.

- Mislim da se klub još traži, godinama je isprobavao razne recepte sa sklapanjem tima. Osvojili smo titulu, Kup, ali svaka sezona je na svoj način. Ove godine ekipa je sastavljena od igrača koji neguju timsku igru, jer je to najbolji način da se dođe do uspeha.

Ugledali se na Partizan

ŠAPČANI se sve više okreću svojoj školi, rade planski, imaju i razvojni tim, Savu.

- Partizanova škola je u vaterpolu svima ideal. Ne krije se da se prepisuje što god može da se prepiše što se tiče mlađih kategorija i sistema sa Banjice. Meni deluje da trenutno ide kako treba, već smo dočekali par igrača, koji su stasali u šabačkoj školi. Mislim da će ih još biti i da ćemo uskoro stvoriti i nekog reprezentativca - ističe Repanović.

Rukometaši su popularniji

- NISMO popularniji od rukometaša. Možda poslednjih godina imamo više gledalaca, bolje rezultate, ali Metaloplastika je uvek prvi klub grada Šapca. Možda kada mi jednog dana osvojimo evropski kup negde se izjednačimo sa njima - kaže Repanović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?