UFC KAKAV STE ZNALI - PRESTAJE DA POSTOJI: Sada će u oktagonu biti prava, nekontrolisana "ludnica"

Novosti online

12. 10. 2023. u 19:10

Ultimejt fajt šampionat (UFC) važio je za jedno od najpopularnijih nadmetanja u "MMA", borbama mešovitih stilova, ne samo zbog kvaliteta takmičara, već i zbog činjenice da je postojala doping kontrola. Ali, ona se sada ukida...

УФЦ КАКАВ СТЕ ЗНАЛИ - ПРЕСТАЈЕ ДА ПОСТОЈИ: Сада ће у октагону бити права, неконтролисана лудница

Foto: AP

Kako prenosi "Večernji list", prvi čovek Anti-doping agencije Sjedinjenih Američkih Država (USADA), Trevis Tigart, objasnio je da ta organizacija više neće sarađivati sa UFC-om jer joj je traženo da se iz uobičajenih pregleda izuzme irski borac Konor Mekgregor.

Čuveni Irac bi trebalo da se vrati u oktagon, ali imajući u vidu da je "javna tajna" da upotrebljava nedozvoljene supstance (ne misli se tu na klasičan doping, već na opijate, koji su takođe zabranjeni) morao bi da prestane to na bar šest meseci, kako bi prilikom prijavljivanja za takmičenja i potonjih medicinskih provera - bio "čist" na doping testiranjima.

A kako se Mekgregoru "ne skida" sa stvari koje mu prijaju a na listi su zabranjenih, UFC je tražio da USADA "progleda kroz prste" kada je o ovom takmičaru reč.

Kako to nije dolazilo u obzir, prekinuta je saradnja koja je trajala od 2015. godine, jer je "predsednik UFC-a (Dejna Vajt), u toj situaciji stavio profit od Konorovog povratka ispred regulacijskog tela za poštene borbe", navodi pomenuti medij.

Mekgregor (35) je učestvovao u 28 MMA borbi, ostvarivši 22 pobede, od čega 19 nokautom. 

BONUS VIDEO: Sudija morao da uspava MMA borca

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)