FERSTAPEN NA KORAK OD ODBRANE TROFEJA: Holanđanin pobedio u Japanu i doneo titulu Red Bulu

Tanjug

24. 09. 2023. u 10:22

HOLANĐANIN Maks Ferstapen pobedio je danas na trci za Veliku nagrade Japana u Formuli 1 i novim bodovima stigao na korak od individualne titule, a istovremeno je obezbedio Red Bulu drugu ekipnu titulu u nizu.

ФЕРСТАПЕН НА КОРАК ОД ОДБРАНЕ ТРОФЕЈА: Холанђанин победио у Јапану и донео титулу Ред Булу

FOTO: Tanjug/AP

Aktuelni šampion je pobedom na "Suzuki" stigao na tri boda od nove titule i prvu priliku da je osvoji imaće već za dve nedelje u Kataru.

Dvostruki svetski prvak krenuo je sa pol pozicije i sigurnom vožnjom ostvario 13. pobedu u sezoni, a 48. u karijeri. On je osvojio i dodatni bod za najbrži krug na "Suzuki".

Drugo mesto zauzeo je vozač Meklarena Lando Noris, a treći je bio njegov timski kolega Oskar Pjastri, što je bio njegov prvi plasman na pobedničko postolje.

Vozač Ferarija Šarl Lekler zauzeo je četvrto mesto, peti je bio vozač Mercedesa Luis Hamilton, a šesti vozač Ferarija Karlos Sainc.

Sedmo mesto zauzeo je Džordž Rasel iz Mercedesa, osmi je bio Fernando Alonso iz Aston Martina, a bodove su još osvojili vozači Alpina Pjer Gasli i Esteban Okon.

BONUS VIDEO: Sjajna atmosfera na dočeku košarkaša i Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)