SRBIJA KRENULA SNAŽNO OD STARTA: Odbojkašice pregazile Ukrajinu na Evropskom prvenstvu

Novosti online

18. 08. 2023. u 18:20

SILOVITO je Srbija krenula ka pohodu na zlato. Naše odbojkašice u prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu ubedljivo pobedile Ukrajinu sa 3:0 (25:14, 25:19, 25:16).

СРБИЈА КРЕНУЛА СНАЖНО ОД СТАРТА: Одбојкашице прегазиле Украјину на Европском првенству

FOTO: CEV

Nijednog momenta se nije dovodilo u pitanje ko će trijumfovati na ovom meču. Izabranice Đovanija Gvidetija su na krilima Tijane Bošković i Aleksandre Uzelac od starta krenula da dominiraju i rivalke na to nisu imale spreman odgovor.

Koliko je Srbija bila dobra na ovoj utakmici najbolje se može videti u tome da Ukrajinke nijednom nisu stigle do 20 poena. Borile su se, no to nije bilo dovoljno da se savlada aktuelni vicešampion Evrope.

Najefikasnija u našoj selekciji bila je Tijana Bošković sa 22 poena.

U prvom meču ove grupe domaćin Belgije je ubedljivo savladala Mađarsku sa 3:0 (25:16, 25:15, 25:19).

Podsetimo, Srbija drugi meč na Evropskom prvenstvo igra u nedelju od 17 sati protiv Slovenije.

 

Treći set: Srbija - Ukrajina 25:14, 25:19, 25:16

25:16 - Moćno, furiozno i veoma ubedljivo je naša reprezentacija došla do prve pobede na Evropskom prvenstvu.

19:11 - Napravio je selektor Srbije izmene u trećem setu, ali stanje na parketu dvorane u Gentu se nije promenilo.

11:3 - Dodale su gas izabranice Đovanija Gvidetija rešene da što pre završe meč i odu da odmaraju i spremaju se za naredne izazove.

6:2 - Ista slika i u trećem segmentu. Srbija nastavlja da dominira i krupnim koracima grabi ka prvoj pobedi na Evropskom prvenstvu.

Drugi set: Srbija - Ukrajina 25:14, 25:19

25:19 - Srbija je dobila i drugi set. Bilo je nešto više problema nego u prvom delu igre, no ne toliko da bi se ugrozila prednost.

20:18 - Dve fanstastične odbrana imala je libero Aleksandra Jegdić, ali je potom Tijana Bošković smeč poslala u aut.

16:14 - Ne predaje se Ukrajina, no kvalitet vicešampionki Evrope je preveliki. Tajm-autom je posle serije 2:6 reagovao Italijan na klupi naše reprezentacije.

14:8 - Baš kao i u prvom setu, Srbija čuva rano stečenu prednost. Rivalke na momente zaprete, ali naša selekcija uvek ima spreman odgovor.

7:3 - Vezale su Ukrajinke tri poena, ali ta serije prekinuta je servis greškom. Srbija je vrlo brzo zahvaljujući Tijani vratila četiri poena prednosti.

4:0 - Drugi set počinje identično kao prvi sa četiri brza poena za našu selekciju, uz dva vezana bloka najpre Mine Popović, a potom i Tijane Bošković.

Prvi set: Srbija - Ukrajina 25:14

25:14 - Odličan prvi set odigrala je naša selekcija. Od početka je ozbiljno shvaćen rival i to se prenelo na teren. Ako se nastavi u ovom ritmu meč će brzo biti gotov. Ovaj deo meča su obeležile Tijana Bošković sa osam i Aleksandra Uzelac sa pet poena.

20:13 - Polako, ali sigurno odbojkašice Srbje hitaju ka osvajanju prvog seta. Razlika u kvalitetu između dveju reprezentacije je očigledna.

17:9 - Dominiraju izabranice Đovanija Gvidetija. Bošković je već došla do šest poena i zajedno uz Aleksandru Uzelac predstavlja nepremostivu prepreku za Ukrajinke.

10:3 - Čuva razliku Srbija koju je stekla odmah na početku utakmice. Za sada Tijana Bošković zadaje najviše problema rivalkama.

5:0 - Furiozan start naše reprezentacije. Već posle pet odigranih poena selektor Ukrajine je morao da zatraži tajm-aut ne bi li trgao ekipu.

3:0 - Odlično je Srbija počela meč i došla do brzih 3:0. Ako se po jutru dan poznaje biće ovo lagan posao za aktuelne vicešampionke Evrope.

Uoči meča:

Izabranice Đovanija Gvidetija su velike favoritkinje u ovom duelu. Ipak, to treba potvrditi na parketi u kontinentalno nadmetanje otvoriti pobedom.

Srbija će na ovom meču igrati u najjačem sastavu, što znači da se u timu nalazi i glavna uzdanica naše reprezentacije sjajna Tijana Bošković.

Naše reprezentativke spadaju u red glavnih kandidata da dođu do trofeja. One su aktuelne vicešampionke Evrope i sada žele da odu korak dalje.

Podsetimo, u grupi A se još nalaze Belgija, Poljska, Slovenija i Mađarska.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola