ILIĆ PREPORODIO VESLAČKI SPORT: Najteže je bilo promeniti gubitnički mentalitet

Novosti online

08. 08. 2023. u 17:54

Veslanje je sport koji je Jugoslaviji i Srbiji doneo puno radosti na međunarodnom planu. Jedan od ljudi čije je ime zlatnim slovima upisano u trenersku istoriju srpskog veslanja je Nebojša Ilić. Vodio je naše dvojce bez kormilara do svetskih i evropskih medalja.

ИЛИЋ ПРЕПОРОДИО ВЕСЛАЧКИ СПОРТ: Најтеже је било променити губитнички менталитет

Privatna arhiva

Dok je bio u Srbiji, naša zemlja bila je svetska sila u dvojicu bez kormilara. Od pre par godina radi kao selektor Turske. I posle kratkog vremena počeli su da dolaze rezultati. Za mnoge svetske stručnjake baš senzacija. 

Od države autsajdera, turski veslači  postali su svetski prvaci u nekoliko disciplina. A u juniorskim i seniorskim kategorijama do 23 godine i ekipno najbolji na svetu.

- Samo ove godine Turci su osvojili devet svetskih i evropskih medalja.Pred toga po prvi put u istoriji kvalifikovali su se na Olomijske igre i nastupali u Riju i Tokiju.

Najteže je bilo promeniti gubitnički mentalitet ne samo spotristima vec i trenerima i celom savezu. Odlaske na međunarodna takmičenja doživljavali su kao ekskurziju.

Sada poseduju jak pobednički mentalitet i siguran sam da će ova generacija sportista dominirati na seniorskoj sceni dugo godina - istakao je u telefonskom razgovoru Nebojša Ilić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)