"VERUJEMO!" Vaterpolisti Srbije za "Novosti" o uzbudljivoj završnici Svetskog prvenstva

S. K.

23. 07. 2023. u 19:40

SRBIJA je među osam najboljih na svetu. Vaterpolisti su u osmini finala 20. SP u Fukuoki u drugom poluvremenu slomili otpor žilavog Japana - 16:10 (3:3, 2:3, 2:7, 3:3). Srbi će se u utorak (9.30) za ulazak u polufinale boriti sa vicešampionom sveta, Italijom.

ВЕРУЈЕМО! Ватерполисти Србије за Новости о узбудљивој завршници Светског првенства

miloš vukadinović

- Bili smo spremni za njihov kontranapad, uspeli smo to da anuliramo i cela utakmica je bila pod našom kontrolom, uspeli smo da i rezultatski to pokažemo. Čestitam ekipi, stručnom štabu, stvarno na borbi Nije bilo nimalo lako, bez obzira šta rezultat govori drugačije. Sada sledi ono najbitnije, četvrtfinale. Nema potrebe trošiti reči o Italijanima, ali verujem u nas - istakao je za "Novosti" kapiten Nikola Jakšić.

"Delfini" nijednog trenutka nisu potcenili "samuraje". A utakmica se odvijala onako kako se i očekivalo. Atipičnim stilom igre, preplivavanjem, neobičnom odbranom Japanci su uspeli na početku da povedu sa 2:0. Našima je trebalo pet minuta da se snađu, da bi Strahinja Rašović sa dva gola izjednačio, a Vuk Milojević doneo prednost. Ipak domaćin je preko Inabe izjednačio.

U drugoj četvrtini naši su pojačali igru u odbrani, odlevali upornim Japancima, ali nikako nisu uspeli da steknu prednost od jednog gola razlike.

A onda je u trećoj četvrtini usledio srpski tornado. Prvo je domaćin izjednačio na 6:6, da bi raspucani Marko Radulović doneo 8:6. Domaćin je na trenutak preko Suzukija (7:8) poslednji put pripetio, jer je usledila serija Srbije od 5:0 za spokojnih 13:7.

- Onako kako sam rekao pre utakmice, tako je bilo. Igrali smo kako smo se dogovorili i na kraju je sve došlo na svoje kada je trebalo i mirno smo priveli utakmicu kraju. Sledi najvažnije meč na turniru, četvrtfinale. Već smo zaboravili Japan i počeli pripreme za Italijane - naglasio je Strahinja Rašović.

U poslednjoj četvrtini Srbi su igrali onoliko dobro koliko je bilo potrebno da sačuvaju ubedljivu pobedu. Poslednjih osam minuta obeležio je Branislav Mitrović sa dva odbranjena peterca i tako nastavio da dominira kada su penali u pitanju.

Sada sledi duel sa "azurima". Puleni Sandra Kampanje, ali naši su rasterećeni i polufinale nije nedostižno. Pobednik će se za ulazak u finale boriti sa boljim iz meča Grčka - Crna Gora.

Drašović: Bili smo maksimalno koncetrisani

- PRIPREMILI smo dobro meč. Bili smo svesni da moramo od prvog do poslednjeg minuta da budemo maksimalno moguće koncetrisani i da samo tako možemo da zaustavimo njihov specifičan stil. Na vreme smo obezbedili finu prednost koju smo održavali do kraja. Oni imaju fizičke predispozicije da forsiraju takav stil, ali teško je igrati sve vreme taj njihov čuveni presing. Četvrfinale je specifično, favorita nema, sve je moguće - naglasio je za "Novosti" Radomir Drašović.

Osmina finala - 23. jul

SAD - Kanada 13:10

Australija - Francuska 8:11

Hrvatska - Crna Gora 12:13

Japan - Srbija 10:16

Četvrtfinale - 25. jul

Grčka - C.Gora 08.00

Italija - Srbija 09.30

Mađarska - SAD 11.00

Španija - Francuska 12.30

Polufinale - 27. jul

Grč./C.Gora - Ita./Srb. 10.00

Mađ./SAD - Špa./Fra. 11.30

Za 5. - 8. mesto

Grč./C.Gora - Ita./Srb. 7.30

Mađ./SAD - Špa./Fra. 8.30

Subota - 29. jul

Za 7. mesto 7.00

Za bronzu 8.30

Za 5. mesto 10.00

FINALE 11.30


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)